Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

 
 
 
«Η χώρα μου είναι έτοιμη να αποδεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της» δήλωσε  ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, επίσης, το νέο όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Το αεροδρόμιο μετονομάζεται...
από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων». Την ίδια ώρα η εθνική οδός της χώρας που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία».

Νωρίτερα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι «η κοινή γνώμη της χώρας είναι πλήρως ενημερωμένη, η λύση (για το θέμα του ονόματος) είναι εφικτή και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή τους τα Σκόπια επισημαίνουν ότι «στη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, αποδεσμεύτηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αξιοπρεπή λύση των ανοιχτών θεμάτων της Ελλάδας και της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" ως δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών. Για την καλή βούληση που εκδηλώνουν οι δύο πλευρές, η κοινή γνώμη ενημερώθηκε πλήρως. Η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης είναι εφικτή και γι' αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία. Χρειάζεται καλή βούληση και συμβιβασμός από τις δύο πλευρές για να επιτευχθεί λύση, η οποία θα σέβεται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών των δύο χωρών. Για κάθε επόμενο σημαντικό βήμα προόδου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εκ νέου πλήρως».