Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Γεωργιάδης για Ελληνικό

«Στο Ελληνικό, με βάση το master plan, που έχει εγκριθεί επί κυβέρνησης Τσίπρα, προβλέπεται να γίνουν έξι ουρανοξύστες, εκ των οποίων οι δύο θα είναι υψηλότεροι. Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας στο master plan για το Ελληνικό, ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει προστεθεί ούτε
ουρανοξύστης, ούτε παράθυρο, ούτε περβάζι. Αν, συνεπώς, οι ουρανοξύστες είναι πολλοί, έβαλε πολλούς ο κ. Τσίπρας. Αν οι ουρανοξύστες είναι λίγοι, έβαλε λίγους ο κ. Τσίπρας, αλλά πάντως δεν τους έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο 'Αδωνις Γεωργιάδης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για την Creta Farms ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα. «Έχω θέσει στους δύο μετόχους το βασικό δίλημμα και στις τράπεζες τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Εκείνες φυσικά θα αποφασίσουν σε σχέση με τους μετόχους», είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ρόλος του είναι διαμεσολαβητικός, «δηλαδή, παρέχω τις καλές μου υπηρεσίες», όπως είπε.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι: «ο πραγματικός στόχος είναι η εταιρία να μείνει εν λειτουργία, αλλά για να μείνει εν λειτουργία και να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, θα πρέπει να το θέλουν και οι μέτοχοι οι οποίοι θα έχουν και την τελική ευθύνη».

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή αναβολή προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση «κυρίως γιατί έχουμε πολλά άρθρα μεταξύ συναρμοδίων υπουργείων», όπως εξήγησε.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ