Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΙΝΑ….. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ….. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ εννέα news


ΧΡΙΣΤΙΝΑ….. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ιστορία και τα στοιχεία είναι πραγματικά. …..η Χριστίνα ζει σε μια πόλη της περιφέρειας,  είναι ένα νέο κορίτσι 24 ετών και μας περιγράφει  μια καθημερινή ημέρα και το εξοδολόγιο ενός μήνα.  Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας αφού αποφοίτησε από κάποιο επαρχιακό Τ.Ε.Ι. 
αναζήτησε για μήνες μια εργασία αντάξια των γνώσεων και σπουδών της.  Δυστυχώς όταν τα χρήματα σου λείπουν και οι προοπτικές για μια καλύτερη ζωή είναι κλειδωμένες στις υποσχέσεις κάποιων, τότε υποβιβάζεις την αξιοπρέπεια σου,  ταπεινώνεις τον εαυτό σου και αναζητείς ένα παγκάκι για να βρεις το κουράγιο να συνεχίσεις την υπόλοιπη διαδρομή της ζωής σου.

Η Χριστίνα αναζήτησε προσωρινά μια εργασία σε ένα κατάστημα ‘’γρήγορο’’ café ( με ξενόγλωσσο όνομα η επιγραφή,   η επωνυμία) με πολυτελή διάκοσμο.  Μοναδικό αντικείμενο για όλο το 8ωρο ορθοστασίας  ήταν η παρασκευή γρήγορου καφέ (καπουτσίνο),  μοναδικό σκορ για κάθε μέρα από 300- 500 καφέδες ημερησίως.  Η εργασία ήταν εξαντλητική και ψυχοφθόρα,  γρήγορα την εγκατέλειψε και σήμερα εργάζεται ως πωλήτρια σε ένα κατάστημα.

Ξεκινάω τη μέρα μου με τα έξοδα των εισιτηρίων σπίτι – εργασία και εργασία – σπίτι. Μηνιαίο κόστος 37,5€.  Ένας πρωινός καφές και μια τυρόπιτα 65€ μηνιαίως.  Λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση internet,  32€ το μήνα.  Αγορές ειδών υγιεινής,  καλλυντικά και περιποίησης 52€. Επειδή είμαι λάτρης της μόδας,   έξοδα ρουχισμού μηνιαίως 80€.  Μικρό – εκδρομούλες με τους φίλους μου,  έξοδα 60€. Μικροδώρα για γάμους,  επετείους και γιορτές ,  περίπου 80€ και  εφημερίδες,  περιοδικά 20€.  Σύνολο μηνιαίως 426.5€ . Οι μηνιαίες αποδοχές μου είναι 480€  και βέβαια δεν μπορώ να επωμιστώ το βάρος ενός ενοικίου. Έδωσα αναστολή σε όλα μου τα όνειρα και κάθε μέρα ξεκινάω δυνατή για να αντέξω την καθημερινότητα μιας ζωής με άγνωστο το μέλλον.
Εμείς τι να πούμε Χριστίνα,  είναι αργά για δάκρυα..

Υ.Σ.: Είναι πολλές οι Χριστίνες που εργάζονται σε προσωρινές εργασίες  έχοντας υποτάξει τις προσδοκίες και τα όνειρά τους κάτω από μια φριχτή καθημερινότητα…συνεχίζετε και η Χριστίνα μας καλείτε από την κοινωνία να παντρευτεί,  να κάνει παιδιά,  να στηρίξει έναν σύζυγο και να δημιουργήσει τις προσδοκίες της νέας γενιάς..  μέχρι και σήμερα η Χριστίνα δεν έχει βρει κάτι καλύτερο και δεν έχει παντρευτεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ