Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

12 Προτάσεις από τον Κων/νο Στάϊκο


12 Προτάσεις από τον Κων/νο Στάϊκο ennea news



Παραθέτω παρακάτω 12 προτάσεις δράσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για το έτος 2020, που καταθέσαμε στην χθεσινή, ιδιαίτερα παραγωγική, συνεδρίαση του ΔΣ. Αν κάποιος φίλος έχει κάποια ακόμα πρόταση ή ιδέα, ας την γράψει στα σχόλια για να την μεταφέρουμε.

1. Εκκαθάριση του μητρώου του Επιμελητηρίου με διαγραφή των επιχειρήσεων που έχουν πάψει την λειτουργία τους.
2. Βελτίωση της επικοινωνίας με τα μέλη μέσω α) ανανέωση της λίστας των emails β) εβδομαδιαίου newsletter γ) παρουσίας στα social media.
3. Ενέργειες σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α. για την ίδρυση Σχολής Χειριστών Μηχανημάτων στην Βοιωτία.
4. Συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο για την δημιουργία Θεματικού Πάρκου στην Βοιωτία με αντικείμενο την ιστορία και μυθολογία του τόπου. (π.χ. 9 Μούσες, Αρχαία Θήβα, Μαντείο Τροφωνίου κλπ).
5. Διοργάνωση Street Food Festival στη Λιβαδειά με επίκεντρο το Σουβλάκι, σε συνεργασία με το σωματείο επιχειρήσεων εστίασης.
6. Εκπόνηση action plan σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και εξειδικευμένο σύμβουλο, για την ανάδειξη του Πάσχα της Λιβαδειάς σε θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, στα πρότυπα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Τρικάλων.
7. Συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και επιχειρήσεις της περιοχής που ενδιαφέρονται, για λειτουργία Εμπορικού Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θήβα.
8. Διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης Έκθεσης Φορτηγών, Αγροτικών και Χωματουργικών Μηχανημάτων στη Θήβα.
9. Θεσμοθέτηση ετήσιου Συνεδρίου Πρωτογενούς Παραγωγής στην Αλίαρτο σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
10. Θεσμοθέτηση ετήσιου Βοιωτικού Τουριστικού Συνεδρίου στην Αράχωβα.
11. Διοργάνωση τριήμερου Αγροτοδιατροφικού Φεστιβάλ Βοιωτικών Προϊόντων στον Ορχομενό σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού.
12. Θεσμοθέτηση ετήσιου Forum Βοιωτικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων στο Σχηματάρι.
Κωνσταντίνος Γ. Στάικος
Β’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας

πηγή