Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Λαίδη D η ιστορία ενος φορέματος



Γιατί το μικρό μαύρο φόρεμα φορούσε το 1994 (ίσως ένα από τα πιο όμορφα της Lady D) μετονομάστηκε σε "το φόρεμα της εκδίκησης";

Λίγες μέρες μετά τα 33α γενέθλιά της, η Diana Spencer, με την ευκαιρία του πάρτι στον κήπο στην Serpentine Gallery στο Λονδίνο, φωτογραφίζεται φορώντας ένα φόρεμα που θα μπει στην ιστορία. Είναι ένα σφιχτό μαύρο περίβλημα που υπογράφεται από την Έλληνα σχεδιαστή Christina Stambolian : έχει πλευρική σχισμή, φαρδιά λαιμόκοψη βάρκα που δείχνει τους ώμους, ενώ τα πόδια και τα χέρια είναι ακάλυπτα. Με την επιλογή του στυλ, ένα απλό all-μαύρο βλέμμα φωτίζεται από σφικτό μαργαριτάρι και ζαφείρι , σπάει το ακριβές πρωτόκολλο .

Γιατί μια τόσο τολμηρή επιλογή για τη σύζυγο του Κάρολου της Αγγλίας; Λέγεται ότι για την εκδήλωση του 1994 η πρώτη επιλογή είναι στην πραγματικότητα ένα φόρεμα σχεδιαστών Valentino, αλλά το τελευταίο προτιμούσε ένα πιο "σέξι" ένδυμα. Η στολή θα μπορούσε να προκαλέσει φήμες και διάφορες φήμες, αλλά ο τύπος προτιμά να το αποκαλέσει " εκδίκηση φόρεμα ", αυτό είναι το "εκδίκηση φόρεμα". Ο λόγος είναι απλός: το ίδιο βράδυ, ενώ η Diana παρουσιάζεται μόνη της, στο Serpentine, ο σύζυγός της δίνει μια επίσημη συνέντευξη με τα εθνικά δίκτυα για να ομολογήσει την προδοσία και την αγάπη του για την Camilla Parker-Bowls, καθώς και τα χρόνια του δυστυχισμένου γάμου.

Η Lady D έχει ήδη προειδοποιηθεί και, έχοντας επίγνωση ότι όλα τα μάτια θα στραφούν προς αυτήν, θα εκδικηθεί με το όπλο της ομορφιάς , φορώντας αυτό το τολμηρό μαύρο φόρεμα. Χωρίς το δικαίωμα να απαντήσει, δεν κλαίει για τον εαυτό της και βγαίνει δείχνοντας ένα όμορφο χαμόγελο και γυμνούς ώμους, αφήνοντας έτσι τη φωνή της στην εμφάνιση της μόδας. Μια εκδίκηση με στυλ, γεμάτη γοητεία.
πηγή Vogue Italia