Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Οι κυρίες της ενημέρωσης

Οι κυρίες της ενημέρωσης εννέα news


Οι κυρίες της ενημέρωσης


Αν χρειαζόταν να ξεχωρίσουμε εν μέσω καραντίνας τις εκπομπές,  τα δελτία ειδήσεων,  τις έκτακτες  δημοσιογραφικές εκπομπές,  πάντα με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σίγουρα το κριτήριο θα ήταν δύσκολο.

Γιατί το λέμε αυτό;  Γιατί έχουμε χαθεί στο μέτρημα των κρουσμάτων,  των θανάτων,  των 
δια- σωληνωμένων και όλα αυτά μέσα από την ‘’αγωνία’’ ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των δημοσιογράφων – παρουσιαστών. Λέμε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές γιατί στις μέρες μας έχουμε μπερδέψει λίγο τον όρο παρουσιαστής και τον όρο δημοσιογράφος αλλά βέβαια λίγοι παρατηρούν τη διαφορά.

Αυτή η επιτυχία οφείλετε στους ανθρώπους των media  που τόσο επιτυχημένα μείωσαν την απόσταση των δύο αυτών λέξεων.  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα δελτία ειδήσεων έχουν κυρίως γυναικεία ταυτότητα και όχι άδικα. Εδώ που τα λέμε μείζονος σημασίας έχει τι θα ακούσουμε,  το θέμα είναι ποια μας αρέσει να μας το πει! Γιατί όταν το μέσο τηλεοπτικό κοινό διαμορφώνει άποψη για τα γεγονότα,   οφείλουν να το βοηθήσουν,  να παρακολουθήσει πιο ήπια,  ανώδυνα τις σκληρές γραμμές που θέλουν να περάσουν.
Άρα οι στρατευμένες κυρίες Μαρία Αναγνωστοπούλου,  Όλγα Τρέμη,  Σία Κοσιώνη,  Μάρα Ζαχαρέα, Εύα Αντωνοπούλου, Ρίτσα Μπιζόγλη εκτελούν  το δύσκολο μέρος της μετάδοσης.  Οπότε και το δώδεκα – πόντο και το βραδινό styling- πίστα,  και το υπερβολικό ενίοτε make up,  έρχεται να παρηγορήσει τις εκάστοτε κυρίες της ενημέρωσης. 

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο νέος τρόπος  παρουσίασης των ειδήσεων τα τελευταία κυρίως  χρόνια,   έρχεται να πιστοποιήσει ότι αυτές οι καρέκλες είναι ηλεκτρικές και οι κυρίες που πρεσβεύουν την ενημέρωση διαθέτουν ισχυρή ακέραιη κυριότητα.  Γιατί δεν υπακούν σε κανένα μηχανάκι της AGB.