Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ζητείτε πρωταγωνιστής

 

Ζητείτε πρωταγωνιστής enneanews

Ζητείτε πρωταγωνιστής

Τα σημεία που άλλαξαν άρδην τις προεκλογικές ημέρες

Ο χαρακτήρας της προεκλογικής περιόδου έχει αλλάξει πλήρως σε επίπεδο προσέγγισης.  Τα

τηλεοπτικά σποτ που προβάλλονται δεν θυμίζουν σε τίποτα 21ο αιώνα, μίζερα,  σκοτεινά  χωρίς φαντασία και με ελλείψεις σε σκηνοθετικά ευρήματα.  Ας ελπίσουμε ότι στη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου θα απολαύσουμε καλύτερα.

Οι ανοιχτές συγκεντρώσεις που  μάλλον έχουν ξεπεραστεί είτε γιατί δεν συμμετέχει ανοιχτά ο πολίτης,  είτε γιατί δεν πείθουν το κοινό να παρευρεθεί ακόμη και να εκτεθεί. Έτσι το αντίπαλο δέος που κερδίζει περισσότερο έδαφος για να προσεγγίσει τον ψηφοφόρο έμεινε το διαδίκτυο.

Οι υποψήφιοι που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια αποτελούν ειδικό ενδιαφέρον. Κάθε εκλογική αναμέτρηση έφερνε στα ψηφοδέλτια ανθρώπους των γραμμάτων και πρεσβευτές πολιτικών θέσεων και γνώσεων. Στον αντίποδα τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αντικατασταθεί από ανθρώπους του θεάματος, αναγνωρίσιμους στο ευρύ κοινό ώστε να έλξουν το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους ανεξάρτητα των προσόντων τους ή της εμπειρίας τους. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί τέλος – δίχως να ξεχωρίζουν – αντιγράφουν ανεπιτυχώς ένα μότο,  μικρόφωνο στο χέρι, με το ρολόι να μην ξεπερνά το προβλεπόμενο χρονικό όριο,  κουβέντες καφενείου, χαλαρό outfit και πάμε γι’ άλλα!