Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία

 Ν. Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία


Για τον στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως: «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το λέω ξεκάθαρα». Περιέγραψε τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η οποία είναι «να εκφράσει

πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «είναι χαρούμενα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μετά από 10 χρόνια έχουμε ένα καθαρό διψήφιο ποσοστό. Στις εκλογές της Κυριακής είναι το μόνο κόμμα που αύξησε τη δύναμή του κατά 220.000 ψηφοφόρους». Σχολίασε το γεγονός ότι παρά τα 10 δισεκ. αναθέσεων, τον πρωταθλητισμό στους μετακλητούς υπαλλήλους, τα σκάνδαλα στους θεσμούς, το γεγονός ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αντί να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, αυτά αυξήθηκαν. «Τι δεν πάει καλά; Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Έχω χρέος, αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στον φόβο του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος», είπε, αποτιμώντας το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη ως έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες. Κατέρριψε δε, το αφήγημα που χτίζει η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόμενη πως αφού εκλέχτηκε ο Καραμανλής μετά τα Τέμπη, δικαιώθηκε ο Καραμανλής ή δικαιώθηκε η ΝΔ γιατί οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι την έβγαλαν πρώτη. «Δεν είναι έτσι η πολιτική. Πολιτική σημαίνει: Λύνω τα προβλήματα, δικαιοσύνη παντού και για όλους. Όχι να υποστηρίζουμε πως δικαιώνονται οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, επειδή τρομοκράτησε κάποιους η επαναφορά μιας παλιάς κυβέρνησης». 

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να υλοποιήσει όσα έταξε διότι η χώρα θα έχει πια ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, καθώς όπως βεβαιώνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν υπάρχουν πια ευελιξίες. «Δεν άκουσα λοιπόν κατά την προεκλογική περίοδο κανένα κόμμα, πλην του ΠΑΣΟΚ, να μιλά για σύμφωνο σταθερότητας, να μιλά για έναν προτεσταντισμό στα δημοσιονομικά, ποιοι συντελεστές πρέπει να ανέβουν και ποιοι πρέπει να πέσουν», σημείωσε, προσδιορίζοντας στο 1 δισεκ. 130 εκατ. ευρώ τη συνολική κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις, δηλαδή το νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1η Ιανουαρίου και την άρση των αδικιών στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και διατήρησε η Νέα Δημοκρατία.