Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Τα καλύτερα μας χρόνια μήπως ανήκουν στο παρελθόν;

 

Τα καλύτερα μας χρόνια μήπως ανήκουν στο παρελθόν; εννεαnews

Τα καλύτερα μας χρόνια μήπως ανήκουν στο παρελθόν;

Αν κάτι αξίζει στην σημερινή τηλεόραση,  ένα από αυτά είναι η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά ‘’Τα καλύτερά μας χρόνια’’.  Είναι η τρίτη  σεζόν που παίζεται και ενσαρκώνει την εποχή χρονολογικά από το 1970 έως το 1980  που βλέπουμε σήμερα.

 Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών που υποδύονται τέλεια τους χαρακτήρες εκείνης της εποχής.  Εποχή που πολιτικά άνθιζε το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου,   Άκη Τσοχατζόπουλο και μεθούσαν τον λαό με τις ιλιγγιώδης αυξήσεις μισθών. Το εμπόριο άνθιζε,  ότι πιο διαδεδομένο υπήρχε το αποκτούσαν οι περισσότεροι,  ρούχα,  διακοπές,  σπίτια,  αυτοκίνητα. Οι πολιτικές τάξεις είχαν ιδεολογικό χαρακτήρα,  απόψεις που συχνά έφερναν αντιμέτωπους φίλους, οικογένεια. Το ποδόσφαιρο απέκτησε θέση στους δέκτες της τότε ελληνικής τηλεόρασης με συνέπεια να ενώνει και άλλοτε να χωρίζει τους ανθρώπους. Άλλη μια τρελή εφεύρεση της εποχής ήταν το βίντεο. Ναι ήρθε στη ζωή του Έλληνα και τον έκανε φανατικό οπαδό της βιντεοκασέτας,  που τον έχανες που τον έβρισκες στο βίντεο κλαμπ να ενοικιάζει τρεις – τρεις τις κασέτες,  ένα περιπέτεια,  ένα κοινωνικό άντε και κανένα θρίλερ.  

Η  τηλεοπτική σειρά ‘’Τα καλύτερά μας χρόνια’’ είναι από τις μοναδικές σειρές που αποτυπώνουν εξαιρετικά την εποχή που η Ελλάδα ζούσε ονειρεμένα,  ανέμελα και χαιρόταν να απολαμβάνει την ζωή.