Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Τι κοστίζει το εισιτηριο για τις πλάζ της Αττικής


 Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, πολλοί από εμάς αναζητούμε την ιδανική παραλία για να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Στην Αττική, υπάρχουν πολλές οργανωμένες πλαζ που προσφέρουν διάφορες ανέσεις, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, καθώς και επιπλέον υπηρεσίες όπως φαγητό και ποτό. Οι τιμές εισόδου και ξαπλώστρας διαφέρουν ανάλογα με την πλαζ και την ημέρα της επίσκεψης.

Για παράδειγμα, στην Ακτή Βουλιαγμένης, το κανονικό εισιτήριο είναι στα 10 ευρώ ανά επισκέπτη, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση για ξαπλώστρες και ομπρέλες1. Υπάρχει επίσης μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ για ορισμένες ομάδες, όπως μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, και άλλοι1. Στο Αυλάκι στον Πόρτο Ράφτη, το κόστος εισόδου μαζί με ξαπλώστρα είναι 5 ευρώ για τις καθημερινές και 7 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες1.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τιμές μπορεί να έχουν αλλάξει από το 2022, οπότε συνιστάται να ελέγξετε τις τρέχουσες τιμές πριν την επίσκεψη σας. Επιπλέον, οι πλαζ μπορεί να προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για ορισμένες ομάδες ή να έχουν δωρεάν είσοδο για παιδιά κάτω από ορισμένη ηλικία και άτομα με ειδικές ανάγκες.