Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μικρότερες θα είναι οι εισφορές στον ΟΑΕΕ


ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ

Ο κ. Τσακίρης επισκέφθηκε χθες την Περιφερειακή Διεύθυνση Λάρισας - Διασφαλισμένες όλες οι θέσεις των εργαζομένων

Από την ενημέρωση των εργαζομένων του Οργανισμού Λάρισας από τον διοικητή και τον υποδιοικητή του ΟΑΕΕ
Να στηρίξουν την προσπάθεια για το νέο υπερταμείο και να προσπαθήσουν ώστε να κλείσουν έγκαιρα και ικανοποιητικά όλες οι εκκρεμότητες εν’ όψει της μεγάλης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ζήτησε από τους εργαζόμενους και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού στη Λάρισα, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημ. Τσακίρης.
Ο κ. Τσακίρης με τον υποδιοικητή του ΟΑΕΕ Δημ. Χριστοφορίδη, επισκέφθηκαν χθες το πρωί το περιφερειακό γραφείο του Οργανισμού Ελεύθερων Επαγγελματιών, όπου είχαν επαφές με τον προϊστάμενο Δημ. Ταμπάρα και τους υπαλλήλους, τους οποίους ενημέρωσαν για τη ριζική αναδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να εδραιωθεί ασφαλιστική και κοινωνική συνείδηση.
Ο κ. Τσακίρης τους μίλησε για την ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης, για την ενοποίηση των ταμείων πρόνοιας με τα επικουρικά στο ΕΤΕΑ, στάθηκε στο θέμα της δόμησης του νέου υπερταμείου και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν διαθεσιμότητες και απολύσεις στους υπαλλήλους των ταμείων που ενοποιούνται. Επίσης ζήτησε να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να επανακάμψουν οι οφειλέτες στη ρύθμιση των 100 δόσεων και να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μην χαθεί το δικαίωμα της ρύθμισης από άλλους ασφαλισμένους σε μια περίοδο μάλιστα που οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ
Ο κ. Τσακίρης πάντως επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που διατύπωσε στην προχθεσινή ημερίδα της ΟΕΒΕΛ για το ασφαλιστικό, επισήμανε πως κατά την άποψή του δεν δημιουργούνται κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής.
"Ένας σοβαρός λόγος που υπάρχει μεγάλος αριθμός οφειλετών, τόνισε, οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός ότι οι εισφορές υπολογίζονται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό το πρόβλημα φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει ο νέος νόμος, ο οποίος καθιερώνει τον υπολογισμό των εισφορών από 1-1-2017 με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα. Με αυτή τη ρύθμιση όσοι δηλώνουν φορολογητέο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ θα καταβάλουν μικρότερες εισφορές από αυτές που καταβάλουν σήμερα και θα έχουν όφελος. Όσοι δηλώνουν μέχρι 25.000 ευρώ θα πληρώνουν περίπου το ίδιο ποσό που καταβάλουν σήμερα. Ως αποτέλεσμα αυτού υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα διευρυνθεί η ασφαλιστική βάση, με την έννοια ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισφερόντων και έτσι θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτοί που δηλώνουν περισσότερα από 25.000 ευρώ θα έχουν κάποια αυξημένη εισφορά. Επί της ουσίας ο νέος νόμος μεροληπτεί κάπως υπέρ των αδυνάτων και προσφέρει την ευκαιρία στους δυνατούς να συμβάλλουν περισσότερο για τη βιωσιμότητα.
πηγή:eleftheria.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ