Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τελεσίγραφο Μαρινάκη σε κυβέρνηση-ΕΣΡ: Αφήστε να εκπέμψει αμέσως το κανάλι μου

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και στις Ανεξάρτητες Αρχές στέλνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απειλώντας ότι θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν επιτραπεί στον τηλεοπτικό σταθμό που ετοιμάζει, να εκπέμψει αμέσως σήμα.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υπογραμμίζει ότι η Digea αρνείται να συμβληθεί με την εταιρεία του, με το επιχείρημα ότι  δεν αποτελεί αδειοδοτημένο πάροχο τηλεοπτικού περιεχομένου, τη στιγμή που κανένα κανάλι σήμερα δεν εκπέμπει νόμιμα. Στρέφει δε τα πυρά του και προς το ΕΣΡ, επειδή στην επίσημη ιστοσελίδα του μιλά για «νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας», πράγμα που -όπως σημειώνει- «εκθέτει τα μέλη του, ήδη από την έναρξη της θητείας τους, καθώς εμμέσως νομιμοποιούν μία γνωστή στο πανελλήνιο παρανομία, αντί να την εκθέσουν και να πιέσουν προς την τακτοποίησή της, έστω και προσωρινής».
Όπως γράφουν τα parapolitika.gr του Γιάννη Κουρτάκη, στενού φίλου του κ. Μαρινάκη, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας εκπέμπουν παράνομα, κάτι το οποίο προσφάτως επιβεβαίωσε με τον δημόσιο λόγο του και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο του Real Fm. «Βάσει του Συντάγματος τα μέλη των δύο ανεξάρτητων αρχών (ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ) έχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την ανάδειξη των κακώς κειμένων και για την περιφρούρηση της νομιμότητας στους τομείς των Δικτύων και της Ραδιοτηλεόρασης».

Η εταιρεία Άλτερ Έγκο του κ. Μαρινάκη αιτείται την άμεση εκπομπή του προγράμματός της έως την ολοκλήρωση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην οποία επιθυμεί να συμμετάσχει εκ νέου. Αν τελικά αποδειχθεί ότι κράτος και θεσμοί αδυνατούν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα, κάτω από την πίεση συγκεκριμένων συμφερόντων, το επόμενο βήμα μάλλον θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου για άλλη μία φορά θα κληθούν να ασχοληθούν με την ανομία και το μπάχαλο των ΜΜΕ της χώρας μας, αναφέρει ο ιστότοπος.
πηγή:thenewspaper.gr