Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ

 
 
 
 
Η παγίωση στην τέταρτη θέση του άλλοτε ισχυρού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Αντέννα υποχρέωσε την οικογένεια Κυριακού να ανασκουμπωθεί και να αλλάξει εκ βάθρων όλες τις πραμέτρους που καθορίζουν την πορεία του.
Η πρώτη παρέμβαση έγινε ήδη στην πυραμίδα του ενημερωτικού τομέα, με την αντικατάσταση του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου από τον Γιάννη Μιχελάκη (ανέλαβε γενικός διευθυντής) και την τοποθέτηση στη διεύθυνση ειδήσεων του Στράτου Μπαλή (ήταν αρχισυντάκτης στον Σκάι). Διευθυντής σύνταξης παρέμεινε ο Πρόδρομος Ππαηλιόπουλος.
Η δεύτερη παρέμβαση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα και θα αφορά στο σύνολο της απογευματινής ζώνης. Όλοι γνώριζαν ότι το δελτίο κατέρρευσε όταν μετακινήθηκε από τις οκτώ στις επτά, μετά από 26 χρόνια, και στη θέση του τοποθετήθηκε η σαπουνόπερα «Δίδυμα φεγγάρια», η οποία έως τότε προηγείτο των ειδήσεων.  Τώρα, λοιπόν, αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη δημοφιλή σειρά στις έξι το απόγευμα, ώστε το δελτίο να ξεκινά με καλή «προίκα» (lead in) και να μπορεί να αντιμετωπίσει το δελτίο του Alpha, το οποίο δείχνει να έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση. Αμέσως μετά το δελτίο θα τοποθετηθεί το τηλεπαιχνίδι «Lucky room» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας.
Η τρίτη παρέμβαση αναμένεται τις επόμενες μια δυο εβδομάδες, με την αλλαγή στη δομή και το περιεχόμενο του δελτίου. Ο σχεδιασμός είναι να γίνει περισσότερο παρεμβατικό και κοινωνικό.
Η τέταρτη (σχεδιαζόμενη) παρέμβαση ακούει στο όνομα Νίκος Χατζηνικολάου, με τον οποίο γίνονται συζητήσεις. Ο αντιπρόεδρος του σταθμού Θοδωρής Κυριακού, όπως και ο γενικός διευθυντής Τζόνυ Καλημέρης ποντάρει στην ένταξη του δημοφιλούς δημοσιογράφου στο δυναμικό του Αντέννα, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσει συνολικά το (ανύπαρκτο σήμερα) ενημερωτικό προφίλ του. Αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ο Νίκος Χατζηνικολάου θα αναλάβει βασικός σχολιαστής στις ειδήσεις και θα παρουσιάζει την εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή του «Στον Ενικό».
Στην παρουσίαση  θα παραμείνει η Μαρία Χούκλη, η οποία έχει υψηλό κύρος και ευρεία αποδοχή -παρότι ορισμένοι θα ήθελαν να αντικατασταθεί.
Το βέβαιο είναι ότι για τη μεγάλη πτώση ευθύνεται η ιδιοκτησία και η διοίκηση του σταθμού, που είχαν αποεπενδύσει από την ενημέρωση και υπερεπενδύσει στην ψυχαγωγία.