Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Το ΙΚΕΑ απέλυσε μητέρα που μεγαλώνει μόνη της παιδί με αναπηρία.

Έντονη κριτική στα ΜΜΕ και πολύ αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, έχει προκαλέσει η είδηση πως κατάστημα της δημοφιλούς αλυσίδας ΙΚΕΑ απέλυσε διαζευγμένη μητέρα που μάλιστα μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa η 39χρονη Marica Ricutti που εργαζόταν στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Μιλάνο της Ιταλίας είναι διαζευγμένη, μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά και το ένα εξ αυτών είναι ΑΜΕΑ. Η γυναίκα άλλαξε πρόσφατα τομέα εργασίας στο κατάστημα και είχε απευθυνθεί στην διεύθυνση ζητώντας να μην εργάζεται από τις 7 το πρωί σε καθημερινή βάση. Είχε συζητηθεί μάλιστα η βάρδια της να ξεκινά στις 9 το πρωί, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας όπως ήταν και στο προηγούμενο πόστο που εργαζόταν.
Οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν αλλά αφού η γυναίκα πήγε δύο φορές στη δουλειά μετά τις 7 το πρωί, απολύθηκε επειδή «καθυστερούσε».
Η απόλυσή της προκάλεσε αγανάκτηση και οργή στους συναδέλφους τους που γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων που σηκώνει μόνη της η 39χρονη και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες εργάζονται, στην περιοχή Κόρσικο, στις 5 Δεκεμβρίου ενώ για το θέμα έχει πάρει θέση και ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στην Ιταλία το Cgil.
πηγή:thepaper.gr