Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε ότι η πολυτελής ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons θα αναλάβει τη διαχείριση του πλήρως ανακαινισμένου Astir Palace, που βρίσκεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens τον Μάιο του 2018, ακριβώς στην ώρα για να φιλοξενήσει επισκέπτες της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 4 – 8 Ιουνίου 2018.
Οι νέοι ιδιοκτήτες του πρώην Athens Ledra Hotel, 314 δωματίων, του Hines and Henderson Park και του Ομίλου Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορα διεθνή brands. Ωστόσο, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα για συμφωνία με τη Hyatt, η οποία πράγματι αναζητά να επεκτείνει την παρουσία της και στην Αθήνα, καθώς σήμερα λειτουργεί μόνο το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.
Η Home Holdings, νέος ιδιοκτήτης του Athens Hilton, βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με διεθνή ξενοδοχειακά brands για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων του Hilton Group. Υπενθυμίζεται ότι, το συμβόλαιο με το Hilton λήγει τον Μάρτιο του 2018.
Τέλος, όπως είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο, η Marriott επιστρέφει στην Αθήνα ως το 5* ξενοδοχείο Metropolitan και η Accor ανοίγει το πρώτο Ibis Hotel απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έκθεσης Hotel Brands Report 2017, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν διευρύνει την κυριαρχία τους στην ελληνική, ξενοδοχειακή αγορά, με την TUI, τον Thomas Cook, τον όμιλο Louis, τη Marriott και την Intercontinental να συνθέτουν το Top 5, με βάση τον αριθμό των δωματίων τους.
Όσον αφορά στις ελληνικές, ξενοδοχειακές αλυσίδες, το Top 5 αποτελούν η Mitsis Hotels, με περίπου 6.000 δωμάτια, η Grecotel, με περισσότερα από 5.000 δωμάτια η Aldemar, με περισσότερα από 2.500 δωμάτια, η Helios και η Sbokos Hotels, με λιγότερα από 2.000 έκαστη.
witter | xrimantourismos on Facebook