Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Διαγραφή Μπογδάνου απο Ν.Δ


 Σε διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε η ΝΔ, με εντολή του πρωθυπουργού, μετά την ομιλία του σε επιτροπή της Βουλής.


«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.


Την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσε νωρίτερα η ομιλία του Μπογδάνου, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την στάση της στα εθνικά θέματα.


Ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και «δικαίωμά μας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Μπογδάνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών και διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος ή τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπογδάνος συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Βίτσι, παρακολουθώντας τους Χρυσαυγίτες να καταθέτουν στεφάνι. Τότε παρενέβη και ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη».