Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ηβικό τρίχωμα: είναι κακό να το ξυρίζετε ή να το αφαιρείτε;


 Ηβικό τρίχωμα: είναι κακό να το ξυρίζετε ή να το αφαιρείτε;


Το ηβικό τρίχωμα παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της περιοχής των γεννητικών οργάνων από παθογόνους οργανισμούς και εξωτερικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να δίνετε προσοχή σε

πιθανούς ερεθισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ηβικό τρίχωμα: είναι κακό να το ξυρίζετε ή να το αφαιρείτε;

Εσείς τι κάνετε με το ηβικό τρίχωμα; Να ξυρίζεται κανείς ή να μην ξυρίζεται… ιδού η απορία! Επικρατεί μεγάλη διαμάχη πάνω σε αυτό το θέμα και πολλές γυναίκες δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Αφήνετε το ηβικό τρίχωμα να μεγαλώσει ή το ξυρίζετε τελείως; Οι γυναίκες που επιλέγουν την πρώτη λύση λένε ότι τους προστατεύει από ασθένειες, ενώ οι γυναίκες που επιλέγουν τη δεύτερη λένε ότι το κάνουν για αισθητικούς λόγους.

Είναι κακό να ξυρίζετε ή να αφαιρείτε το ηβικό τρίχωμα; Θα σας πούμε σε αυτό το άρθρο!

Ο σκοπός του ηβικού τριχώματος

Το σώμα δεν άφησε τίποτα στην τύχη κατά την εξέλιξή του, όμως πολλές γυναίκες (και όλο και περισσότεροι άνδρες) αποφασίζουν να ξυρίζονται. Για να αποφασίσετε αν θα ξυρίζεστε, πρέπει να ενημερωθείτε για μερικά πράγματα.

Δεν είναι καλό να βασίζετε τη συγκεκριμένη απόφαση σε προκαταλήψεις ή στη μόδα.

ηβικό τρίχωμα και αποτρίχωση με λειζερ

Να θυμάστε ότι το ηβικό τρίχωμα έχει αρκετούς διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Δημιουργεί ένα φράγμα για να εμποδίσει τα βακτήρια ή τους ιούς του περιβάλλοντος από το να προκαλέσουν μολύνσεις ή ασθένειες.

Διατηρεί μια ευχάριστη και κατάλληλη θερμοκρασία για τη σωστή λειτουργία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Φέρει τις προσωπικές οσμές (που δημιουργούνται από τις φερομόνες) οι οποίες μεταδίδουν σεξουαλικές πληροφορίες για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας ενός συντρόφου.

Προλαμβάνει τους ερεθισμούς στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς η τριβή θα μπορούσε να προκαλέσει κοκκινίλα και ενόχληση.

Λόγοι για να μην ξυρίζετε το ηβικό τρίχωμα

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί να μην κάνετε αποτρίχωση στην ηβική περιοχή, δώστε προσοχή στους παρακάτω λόγους, που θα σας πείσουν σχετικά με το γιατί είναι καλύτερο να αφήσετε τα πράγματα ως έχουν (ή απλώς να ψαλιδίζετε ελαφρά το ηβικό τρίχωμα).

Το δέρμα σας υποφέρει αν ξυρίζετε το ηβικό τρίχωμα

ηβικό τρίχωμα και ξηρο δερμα

Η αφαίρεση του ηβικού τριχώματος ερεθίζει τους θύλακες των τριχών και τους προκαλεί φλεγμονή, αφήνοντας ανοιχτές αμυχές (που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι). Το επαναλαμβανόμενο ξύρισμα προκαλεί επίσης οδυνηρή είσφρυση τριχών ή εγκαύματα, αν χρησιμοποιείτε κερί, ή κοψίματα, αν χρησιμοποιείτε ξυράφι.


ΠΗΓΗ  Με υγεια