Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ανδρική γοητεία μετά τα πενήντα


 Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Science Advances και βασίστηκε στην ανάλυση 200.000 προφίλ διαδικτυακών γνωριμιών δείχνει ότι η σεξουαλική επιθυμία στους άντρες κορυφώνεται στην ηλικία των 50 ετών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο είναι σεξουαλικά ενεργοί δε σταματούν να φροντίζουν την εικόνα τους. Η εξωτερική εμφάνιση ωστόσο δεν είναι η πρωταρχική αιτία που τους καθιστά ολοένα και πιο γοητευτικούς στο πέρασμα του χρόνου.

Σειρά ερευνών, όπως διαβάζουμε στην ιταλική έκδοση του GQ, έχει καταλήξει στο ακόλουθο συμπέρασμα: η ηλιακή ωριμότητα συνεπάγεται με συναισθηματική ωριμότητα, η οποία συσχετίζεται με την ευφυΐα, τη χαρισματική προσωπικότητα, την αυτοπεποίθηση, αλλά και με την καλή οικονομική κατάσταση.

Αυτό που επιβεβαιώνεται ουσιαστικά μέσα από τις συγκεκριμένες μελέτες είναι ότι «πράγματι ένας ώριμος άντρας ελκύει τις γυναίκες, όχι λόγω της ηλικίας του, αλλά κυρίως επειδή με τη στάση του απέναντι στα πράγματα και τη ζωή δείχνει ότι τον διακατέχει αυτοκυριαρχία, συνέπεια με τις επιλογές του και ταυτόχρονα, εκπέμπει ένα αυξημένο αίσθημα αξιοπιστίας, κοινώς ασφάλειας».