Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η Margot Elise Robbie


 Η Margot Elise Robbie (γεννημένη στις 2 Ιουλίου 1990) είναι μια Αυστραλή ηθοποιός και παραγωγός. Η καριέρα της περιλαμβάνει τόσο μεγάλες παραγωγές όσο και ανεξάρτητες ταινίες, και έχει υποψηφιότητες για τρία βραβεία Όσκαρ, έξι βραβεία BAFTA και τέσσερα βραβεία Golden Globe1. Ας ρίξουμε μια ματιά στη ζωή και την καριέρα της:

Πρώιμη Ζωή και Εκπαίδευση: Γεννημένη στο Dalby της Κουίνσλαντ, η Margot Robbie ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 στην τηλεοπτική σειρά Neighbours. Μετά τη μετακόμισή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρωταγωνίστησε στη σειρά Pan Am και έκανε τη διάβρωσή της το 2013 με την κωμωδία του Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street1.

Διεθνής Επιτυχία: Πέρα από τον ρόλο της Harley Quinn στο σύμπαν της DC, η Robbie έλαβε επαινετικές κριτικές για την ερμηνεία της ως Tonya Harding στο βιογραφικό I, Tonya (2017), την Ελισάβετ Α’ στο Mary Queen of Scots (2018) και τη Sharon Tate στο Once Upon a Time in Hollywood (2019)1.

Παραγωγή και Επιχειρηματικότητα: Μαζί με τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Tom Ackerley, ιδρύθηκε το παραγωγικό στούντιο LuckyChap Entertainment το 2014. Έχουν παράγει ταινίες όπως το I, Tonya, το Promising Young Woman, το Barbie και το Saltburn, καθώς και τις σειρές Dollface και Maid1.