Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Κορίτσια στον Ήλιο - Ελληνική Ταινία


 

Κορίτσια στον Ήλιο - Ελληνική Ταινία   

Έτος παραγωγής: (1968)

Αισθηματικό δράμα.

Η νεαρή Αγγλίδα τουρίστρια Άναμπελ (Αν Λόνμπεργκ), που περνάει τις διακοπές της σ’ ένα παραλιακό ελληνικό χωριό, συναντάει έναν αγροίκο βοσκό (Γιάννης Βόγλης), που με νοήματα προσπαθεί να της δώσει να καταλάβει πως δεν υπάρχει λόγος να τον φοβάται. Της προσφέρει

μερικά αμύγδαλα, εκείνη το βάζει στα πόδια και ο βοσκός τρέχει πίσω της. Οι Αρχές της περιοχής, νομίζοντας ότι την έχει βιάσει, τον συλλαμβάνουν και τον κλείνουν στο κρατητήριο. Η Άναμπελ μάταια προσπαθεί να πείσει τον ενωμοτάρχη και τη γυναίκα που εκλήθη ως μεταφράστρια, ότι δεν συνέβη τίποτα κακό.

Όταν τελικά εκείνος αφήνεται ελεύθερος, η κοπέλα έχει ήδη αναχωρήσει για την Αθήνα και ο βοσκός δεν αργεί να την ακολουθήσει. Τη βρίσκει και περνάει μαζί της μια υπέροχη βραδιά, αλλά η Άναμπελ πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της και ο άδολος έρωτας, που έλαμψε για λίγο, θα μείνει χωρίς επαύριο.


Βραβεία-Διακρίσεις:

Τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 (καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας, μουσικής, Β΄ ανδρικού ρόλου και ειδική μνεία Β΄ ανδρικού ρόλου).

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας 1969.

Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Αν Λόνμπεργκ, Βαγγέλης Σακαινάς, Βαγγέλης Καζάν, Κώστας Μπακοδήμος, Μιράντα Μυράτ, Ελπίδα Μπραουδάκη

Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης