Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Πειραιά με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Σημαντικό βήμα για την ευρύτερη και στο μέγιστο βαθμό αποτελεσματική  συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αποτελεί το μνημόνιο που υπέγραψαν την Δευτέρα 11.12.2017  ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρύτανης Καθηγητής Άγγελος Κότιος
.Το μνημόνιο προβλέπει την από κοινού συνεργασία και  δράση του Πανεπιστημίου Πειραιά με τις Σχολές που ανήκουν ή εποπτεύονται από το ΥΝΑΝΠ,  δημιουργεί μία ουσιαστική και στερεή βάση για το σκοπό αυτό , θεσμοθετεί έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαιδευτικής και όχι μόνον πολιτικής του Υπουργείου και αποτελεί δυνατότητα  παραγωγής έργου με κέρδη και οφέλη όχι μόνον για αμφότερους τους  συνεργαζόμενους πολιτικούς και πανεπιστημιακούς φορείς, αλλά και τον Πειραιά και την χώρα μας εν γένει.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε μεταξύ άλλων «Θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα συνδεθεί όσο θα μπορούσαν με την παραγωγή της χώρας. Θα μπορούσαν να παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στο να αναβαθμιστεί η παραγωγική δυνατότητα της χώρας. Η σχέση λοιπόν αυτών των δύο φορέων, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πειραιά και των φορέων που έχουν σχέση με τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη, τη ναυτική  εκπαίδευση και τους άλλους σχετικούς, με το υπουργείο τομείς. Αυτή η συνεργασία θα αποτυπωθεί τώρα στο μνημόνιο που υπογράφουμε»
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Άγγελος Κότιος επεσήμανε : «Αποστολή του πανεπιστημίου δεν είναι να παράγει μόνο γνώση και επιστημονικό έργο, είναι και να προσφέρει στην κοινωνία και να βοηθήσει στην παραγωγή και στη δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι το υπουργείο αυτό έχει στις πλάτες του έναν από τους πιο δυναμικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας, με πολλές προοπτικές. Έχει τον πιο δύσκολο χώρο της ελληνικής επικράτειας, που είναι  τα νησιά και ο παράκτιος χώρος. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να στηρίξουμε το υπουργείο στις πολιτικές τουΑπό την τριβή μας με τις υποθέσεις του υπουργείου, έχουμε να κερδίσουμε και σε ερευνητικό επίπεδο και σε διδακτικό, να τροφοδοτήσουμε τη διδασκαλία.  Θεωρώ λοιπόν, ότι έχουμε αμοιβαία οφέλη ως δύο δημόσιοι φορείς να συνεργαστούμε»
 Στους τομείς συνεργασίας είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και προγραμμάτων, αλλά και η υποβολή ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων σε επιστημονικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο προβλέπει ακόμα συνεργασία για την εκπόνηση μελετών και ειδικών εκθέσεων από ομάδες του Πανεπιστημίου, για τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ημερίδων και συνεδρίων, καθώς και για τη συμμετοχή σπουδαστών σε σεμινάρια εκμάθησης, δια βίου μάθησης, σε προγράμματα e-learning, αλλά και στην ανάπτυξη μαθημάτων εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου (distance learning). Το Πανεπιστημίο Πειραιώς με τη σειρά του θα στηρίζει τη ναυτική εκπαίδευση και τις σχετικές Σχολές που εποπτεύονται από το ΥΝΑΝΠ. Επιπλέον, επιτυγχάνεται εγκαθίδρυση ευρύτερων παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο μερών.

Στην υπογραφή του μνημονίου το ΠΑ. ΠΕΙ. πέραν του πρυτάνεως εκπροσώπησαν και οι αντιπρυτάνεις καθηγητές Γρηγόριος Χονδροκούκης,  Μάρκος Κούτρας και Παντελής Παντελίδης .

Κοσιώνη: Αν εργαζόμουν στο ΑΠΕ θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη

Κοσιώνη: Αν εργαζόμουν στο ΑΠΕ θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, μετά την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ πήρε κι αυτή θέση με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στη συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (διαβάστε ΕΔΩ).
Ο ΥΠΕΞ είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί ο οποίος είναι σύμβουλος του Ερντογάν και συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ λόγω και του reality show «Survivor».
Η Σία Κοσιώνη έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:
«Αν εργαζομουν στο ΑΠΕ σήμερα θα ένιωθα βαρύτατα θιγμένη. Ποιος είπε στον κ. Κοτζιά οτι.. αν τη συνέντευξη Ερντογάν την είχε κάνει δημοσιογράφος του ΑΠΕ δε θα ρωτούσε για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης που εδώ και ένα χρόνο συστηματικά θέτει ο Τούρκος πρόεδρος; Παραδέχεται λοιπόν δημοσίως ο Έλληνας ΥΠΕΞ οτι η κυβέρνηση θα «φρόντιζε» τι να ρωτήσει και τι όχι ο συνάδελφος; Θέλω να πιστεύω οτι του ξέφυγε του κυρίου Κοτζια. Άλλωστε αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στην Τουρκία...»

Πλαστικός χειρουργός - «φίρμα»… Τον εμπιστεύεσαι ή όχι;


Το κείμενο που ακολουθεί περιγράφει -όχι και τόσο- φανταστικά πρόσωπα και καταστάσεις…
«Γνωστός πλαστικός χειρουργός εθεάθη (δηλαδή, δεν εθεάθη ακριβώς, αλλά υπήρξε προκαθορισμένο ραντεβού με φωτογράφο) με την όμορφη 25χρονη αγαπημένη του σε κοσμικό θέρετρο…»

«Διάσημος πλαστικός του Κολωνακίου εμφανίστηκε στη Γλυφάδα παρέα με αιθέρια παρουσία...»
Για πάμε τώρα στα ιατρεία αυτών των πλαστικών…

Αυτοί οι ιατροί προσδοκούν σε γεμάτες αίθουσες αναμονής από γυναίκες για να ακριβοπληρώσουν μια θεραπεία botox… Και όταν μερικές από αυτές φτάσουν τελικά στο σαλονάκι τους είναι κάτι περισσότερο από χαρούμενες, που όχι μόνο κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τον celebrity ιατρό, αλλά που τα χεράκια του θα τις περιποιηθούν αποκλειστικώς! Επίσης, είναι και απόλυτα εκστασιασμένες που θα πληρώσουν τις υπηρεσίες ομορφιάς, που θα δεχτούν, πολύ παραπάνω από τις τιμές της «πιάτσας»!
Ελληνικό παράδοξο. Ελληνικό παράλογο. Η επιβολή του φτωχικού star system και στην ιατρική κοινότητα (τουλάχιστον στην πλαστική χειρουργική σίγουρα)  έρχεται να αποδείξει το πόσο εύκολα μας παρασύρει μια φωτογραφία σε ένα κίτρινο έντυπο

Ο γιατρός που φωτογραφίζεται στα εβδομαδιαία έντυπα ή ακόμα που βγαίνει στα κανάλια ΔΕΝ σημαίνει πως είναι και ο καλύτερος. Η προβολή δεν ζητάει πτυχία, διδακτορικά ή διακρίσεις. Ζητά μονάχα χρήματα… Και εκείνος που έχει τα περισσότερα παίρνει τα 15’ δημοσιότητας που του αναλογούν για να γεμίσει ασφυκτικά (και με κάθε τρόπο) το ιατρείο του…
Το αν φταίει ο γιατρός που καταφεύγει σε έμμεσες διαφημιστικές προβολές για να γίνει η «φίρμα» του κλάδου ή αν φταίνε οι ασθενείς που έπεσαν στην παγίδα να πειστούν για την ικανότητά του μόνο και μόνο επειδή τον είδαν στο τάδε εβδομαδιαίο περιοδικό, μάλλον δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει πως είναι αδιανόητο σε μια εποχή που μπορείς να ανακαλύψεις την εμπειρία, τις διακρίσεις και την αξιοπιστία ενός ιατρού, πολλές γυναίκες να επιλέγουν τον πλαστικό τους με το αν κουράρει την τάδε διάσημη (που κατά πάσα πιθανότητα δεν τον πληρώνει για τις υπηρεσίες του, αλλά αντίθετα ο γιατρός πληρώνει για να τον προτιμήσει), ή αν εμφανίστηκε σε celebrity περιοδικό ή αν βγήκε στο πρωινό κάποιου καναλιού…

Ο στόχος του κειμένου δεν είναι φυσικά να μειώσει τους γιατρούς «φίρμες», αλλά να αναδείξει τους γιατρούς που σταθεροί στα πιστεύω τους μιλάνε μόνο μέσω της δουλειά τους… που χωρίς πολλές μεταξωτές κορδέλες και εμφανίσεις σε Ψαρού και Γλυφάδα γεμίζουν τα ιατρεία τους. Γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία! Αν λοιπόν ενόψει εορτών είστε διστακτικές για τον πλαστικό που θα επιλέξετε να σας κάνει λαμπερές αυτά τα Χριστούγεννα τότε διαβάστε ξανά αυτό το κείμενο και η απάντηση θα έρθει αβίαστα…


Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Κιμπουρόπουλος, Μαλέλης, Μαραγκουδάκη, ψυχαγωγία, καμιά 30αρια εργαζόμενοι με μπλοκάκια είναι ο απολογισμός της μεγάλης επιστροφής της Εύης Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ...
Ψιλόλιγνη, ξανθιά, πάντα εξαιρετικά ντυμένη, με το αισθαντικό, ραφιναρισμένο της άρωμα να υπενθυμίζει...
διαχεόμενο στον αέρα το πέρασμα της, σαν λουλουδάτη φερομόνη κινδύνου, αιωρούμενο κυρίως στο ασανσέρ. Άλλωστε η κομψή κυρία Εύη Κουτσαυτάκη, η έχουσα την εξουσία και το γενικό πρόσταγμα στο Φάληρο, από τον Αύγουστο και εδώ, δεν συγχρωτίζεται με τους υπολοίπους εργαζομένους σε ρεστοράν, για καφέ, διαδρόμους και λοιπά γραφεία. Από την είσοδο, πηγαίνει στο ασανσέρ που οδηγεί στον 5ο όροφο στο γραφείο της και από εκεί, διοικεί με γυναικεία σιδερένια πυγμή τον ΣΚΑΪ, σα να μη πέρασε μια μέρα, από όταν έφυγε για να βοηθήσει σε ένα άλλο κανάλι που δεν υπήρξε ποτέ, σε εκείνο το διαγωνισμό – φιάσκο για τις άδειες.


Τα ψηλά, σινιέ τακούνια της, όλο αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αντηχούν στο μεγάλο παραθαλάσσιο κτίριο με την εξαίσια θέα στον ωραίο Σαρωνικό, σαν τύμπανα πολέμου σε ένα εμβατήριο επέλασης για την ίδια και πένθιμου ρέκβιεμ για όλους τους άλλους…

Η κυρία του 5ου
Η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ, υπολόγιζε πάντα τη γνώμη της κυρίας Κουτσαυτάκη, της οικονομολόγου με σπουδές στην ΑΣΟΕΕ (κάποιοι άσπονδοι φίλοι της υποστηρίζουν ότι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ) και η επιστροφή της στα παλιά της λημέρια, τον περασμένο Αύγουστο, με αυξημένες αρμοδιότητες μαρτυρούσε ότι, αργά η γρήγορα, θα υπήρχαν εξελίξεις, ειδικά για όλους όσοι είχαν αντίθετη άποψη από την ίδια.

Η Εύη Κουτσαυτάκη ζει στην Εκάλη, δεν αγαπά την τηλεοπτική ψυχαγωγία, αλλά την heavy ενημέρωση και επέστρεψε για να βάλει, οικονομικά, τα πράγματα στη θέση τους και την παντοδυναμία των μεγάλων σόου που έδωσαν υπεροχή το περασμένο δεύτερο μισό της σεζόν στον ΣΚΑΪ, σε τάξη!

Στον απολογισμό της επιστροφής υπήρξε η αποδυνάμωση του Σταμάτη Μαλέλη, που και αν είναι εκφραστής της ψυχαγωγίας, της Άλκηστης Μαραγουδάκη που πρόσφατα εγκατέλειψε το κανάλι, το οποίο είχε βοηθήσει να διπλασιάσει τα ποσοστά τηλεθέασης του αλλά και η παύση συνεργασίας καμίας τριανταριά εργαζομένων που είχαν την ατυχία να δουλεύουν με το αιματηρό «μπλοκάκι» των συνεργασιών, ως νέο είλωτες, άνευ δικαιωμάτων!
πηγη nonews Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Αλεξάνδρας Τσόλκα, ΕΔΩ...

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

EΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο ξενοδοχείο "Chris & Eve".

Απευθυνόμενος σε...
μειονοτικούς της περιοχής, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία» έτσι και εδώ στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Στον τελευταίο του σταθμό στην Κομοτηνή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό.

Σημείωσε επίσης ότι όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ' ολοκληρίαν και για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία. πηγη xronos gr

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Με την ερώτηση «και ποιος είπε ότι θέλω να γίνω υπουργός», απάντησε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, στον...
«Βηματοδότη», όταν τον ρώτησε, εάν τον επηρεάζει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη συμπεριλάβει τη Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσει όποτε κερδίσει τις εκλογές! 
Και συμπλήρωσε, «Εδώ και αρκετό καιρό έχω ξεκαθαρίσει ότι ουδόλως με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Μακριά από μένα. Δεν θέλω να μπλέξω με τέτοια πράγματα»!
Ωστόσο ο δημοσιογράφος θυμίζει ότι το όνομα του περιφερειάρχη έχει ακουστεί και για το Δημο της Αθήνας… Αλλά κι εδώ η απάντηση του Μπακογιάννη ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, «Ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου ως περιφερειάρχης και τίποτα παραπάνω».  Πηγη ΒΗΜΑ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

EKTOΣ ΣΚΑΙ Η ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Μπορεί λοιπόν το μεγαλύτερο διάστημα ο ΣΚΑΙ να οδηγεί την κούρσα του ανταγωνισμού, αφού η πλειοψηφία των προγραμμάτων του συγκεντρώνει υψηλές τηλεθεάσεις… Αλλά σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του σταθμού με τον Τούρκο παραγωγό Acun Alikali που σημαίνει πρακτικά οτι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης.
Τα σύννεφα λοιπόν είχαν επισκιάσει τη σχέση των δυο πλευρών και το «διαζύγιο» ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο!

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Brava: Η πρώτη ελληνική μουστάρδα κλείνει 87 χρόνια

Ιστορία 87 χρόνων μετρά η Brava, η πρώτη ελληνική μουστάρδα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία στην αγορά. 
Το brand ανήκει στην MEDITERRANEAN FOODS η οποία ιδρύθηκε το 1987, ως εταιρεία βιομηχανικής παραγωγής και διάθεσης τροφίμων.
Η εταιρεία εκτός από την μουστάρδα παράγει και εμπορεύεται και άλλα αρτύματα (Ketchup, Μαγιονέζες, Σάλτσες). Η εταιρεία διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων που είναι εγκατεστημένο στην Ν. Ελλάδα στην Κοινότητα Πραγματευτή (Δήμος Ν. Κυνουρίας) Ν. Αρκαδίας και είναι συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ.
Στο συγκεκριμένο βιομηχανοστάσιο παράγονται οι τέσσερις βασικές κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας (Μουστάρδες, Ketchup, Μαγιονέζες, Σάλτσες), σε συσκευασίες Retail και Food Service.
Η εταιρεία διαθέτει επίσης αποθηκευτικό κέντρο συνολικής έκτασης 3.100 τ.μ. στην Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου, όπου στεγάζονται οι Διοικητικές υπηρεσίες της και μέσω αυτού διενεργούνται όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στην αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η MEDITERRANEAN FOODSA.E. παράγει, τυποποιεί και διαθέτει στην αγορά μια μεγάλη γκάμα προϊόντων με την επωνυμία BRAVA και DELICIA σε διάφορες συσκευασίες. Το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων υπερβαίνει τους εκατό 100 κωδικούς και τους 2.000 τόνους.
Το 2016 ο κύκλός εργασιών της MEDITERRANEAN FOODS ανήθε στα 3,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας οριακή άνοδο σε σχέση με το 2015.
Επίσης η εταιρεία το 2016 κατάφερε να επανέλθει σε κερδοφόρο πορεία, καταγράφοντας κέρδη 197 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 710 ευρώ το 2015.
Η ιστορία της πρώτη ελληνικής μουστάρδας
Το 1930, ο Μάρκος Πετρίδης, προερχόμενος από το Καζάν της Ρωσίας, σε ένα μικρό εργαστήριο μόλις 80 τετραγωνικών μέτρων, ξεκίνησε την πορεία της ΜΠΡΑΒΑ, με οδηγό την φαντασία και την όρεξη του για δημιουργία.  Το μικρό εργαστήριο βρισκόταν στον Πειραιά, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, και είχε ως δραστηριότητα την συσκευασία άνθους αραβοσίτου, ριζάλευρου και παιδικών κρεμών. Πάντοτε πρωτοπόρος, αποφασίζει να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων του και με μουστάρδα, σε μια εποχή που οι Έλληνες δεν γνώριζαν και πολλά για αυτό το προϊόν-θησαυρό, το οποίο μπορούσε κάνεις να προμηθευτεί μόνο σε επιλεγμένα μπακάλικα πολυτελείας προερχόμενο από Αγγλία (Collman’s ) και Γαλλία (Parizot).
Ο μόνος τότε ανταγωνιστής της ΜΠΡΑΒΑ ήταν η μάρκα DELICIA , η πρώτη ελληνική μουστάρδα, με έτος ίδρυσης το 1925 και ιδρυτή της τον Κωσταντίνο Τσιάκο, μετέπειτα δήμαρχο Πειραιώς (1943-44). Ένας ιδιαίτερος δεσμός ωστόσο ένωνε τους δύο άντρες. Ο Μάρκος Πετρίδης εργαζόταν ως παραγγελιολήπτης μουστάρδας DELICIA στην εταιρία του Κωσταντίνου Τσιάκου, οργώνοντας την περιοχή Αθηνών-Πειραιώς με ποδήλατο, πηγαίνοντας από μπακάλικο σε μπακάλικο. Έχοντας συλλέξει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία ο Μάρκος αποφάσισε να εγκαταλείψει την θέση του πωλητή και να κυνηγήσει το δικό του όνειρο στον κόσμο των αρτυμάτων. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.
Με αφορμή την αρχή της ενασχόλησης του με την παραγωγή μουστάρδας, ο Μάρκος Πετρίδης αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να μετακομίσει το εργαστήριο του σε ένα μεγαλύτερο στον Πειραιά, αυτή την φορά στην οδό Ολύνθου και Ψαρρών. Ονομάζει την μουστάρδα που παράγει ΛΑΣΚΟΥΙΖΙΤΑ. Εκείνη την εποχή, η πώληση της μουστάρδας γινόταν κυρίως σε μορφή πολτού μέσα σε λευκοσιδηρά δοχεία. Ωστόσο, ο φιλόδοξος Μάρκος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: Δεν έχει ακόμα την οικονομική δυνατότητα να έχει μύλο που να σπάει τον σιναπόσπορο και καταφεύγει στην λύση της αγοράς ήδη σπασμένου σπόρου. Μία λύση προσωρινή και οικονομικά ασύμφορη. Όσον αφορά την παραγωγή της πάστας μουστάρδας, χρησιμοποιεί μύλο με πέτρες, δικιάς του κατασκευής.
Έχοντας ως στόχο την καινοτομία και την καλύτερη προώθηση του παραγόμενου προϊόντος, λίγο καιρό αργότερα αποφασίζει να συσκευάσει το προϊόν του σε γυάλινο τετράγωνο βάζο το οποίο προμηθεύεται από την εταιρία λιπασμάτων του Ομίλου Μποδοσάκη. Η καινούργια, γυάλινη συσκευασία αναδεικνύει την ποιότητα του προϊόντος, έχει δαγκωτό μεταλλικό καπάκι και σφραγίζει με χειροκίνητο τρόπο.  Ο κόσμος που δοκιμάζει την μουστάρδα δια χειρός Πετρίδη του λέει χαρακτηριστικά «Μπράβο Μάρκο! Ωραία μουστάρδα φτιάχνεις!» Και έτσι απλά η ΛΑΣΚΟΥΙΖΙΤΑ μετονομάζεται σε ΜΠΡΑΒΑ, ένα όνομα που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το μόνο που της λείπει είναι ένα λογότυπο που να καθιστά την συσκευασία της πιο φωτογενή και θελκτική. Ορμώμενος ο Πετρίδης από την εμβληματική μοσχαροκεφαλή της εγγλέζικης μουστάρδας Collman’s, αποφασίζει να προσθέσει στην ΜΠΡΑΒΑ, την κεφαλή ενός ελαφιού.
Λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Μάρκος Πετρίδης φιλόδοξα συνεχίζει, δουλεύοντας σκληρά ,να χτίζει το δικό του όνειρο. Καταφέρνει να αγοράσει δικό του μύλο για να σπάει το σιναπόσπορο αποφεύγοντας έτσι το πρόσθετο κόστος του αλέσματος. Η πάστα μουστάρδας αποθηκεύεται σε ξύλινα βαρέλια, των οποίων η επιφάνεια καλύπτεται με αλάτι για να μην περνάει αέρας ο οποίος θα οδηγούσε στην φθορά της πάστας. Το εργοστάσιο Μ. Πετρίδης και Υιοί παράγει τρία είδη μουστάρδας : την απαλή που περιέχει μόνο κίτρινο σιναπόσπορο, την πικάντικη, με μείξη κίτρινου και μαύρου σπόρου και την Forte, την δυνατή της παρέας, με αποκλειστικά μαύρο σινάπι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σιναπόσπορος που χρησιμοποιούταν τότε ήταν ελληνικός, ευδοκιμούσε στην πεδιάδα της Κωπαΐδας και είχε ως κύρια χαρακτηριστικά το ότι ήταν ψιλός, και πολύ αρωματικός. Οι μετακινήσεις για τις πωλήσεις μουστάρδας ΜΠΡΑΒΑ γίνονταν με ποδήλατο και περιοριζόταν στις περιοχές Αθήνας-Πειραιά.
Η στιγμή της Γερμανικής κατοχής της Ελλάδος δεν άργησε να έρθει ωστόσο ο Μάρκος στάθηκε τυχερός καθώς κατάφερε και συνέχισε την παραγωγή μουστάρδας, πουλώντας την σε μια εταιρία τροφοδοσιών, η οποία είχε σχέσεις με τον Γερμανικό στρατό.  Αυτό του έδινε την δυνατότητα να συντηρεί στην οικογένεια του σε εκείνους τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς.
Ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του και οι Έλληνες προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.
Μετά την κατοχή εμπλουτίζεται η γκάμα των συσκευασιών του Εργοστασίου Μ. Πετρίδης και Υιοί και προστίθενται νέες γυάλινες και πλαστικές συσκευασίες. Η παραγωγή φτάνει τα 100 – 200 kg την ημέρα και πλέον οι μηχανές-μύλοι είναι τρείς, όλοι ιδιοκατασκευή. Μέσα σε λίγο καιρό οι φιλόδοξοι στόχοι που είχαν τεθεί άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά ανταμείβοντας τους κόπους του οραματιστή Μάρκου Πετρίδη. Εκείνη την εποχή κάνει την εμφάνιση της και η μουστάρδα ΕΚΜΑ η οποία και αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα ανταγωνιστή της ΜΠΡΑΒΑ, καθώς η DELICIA έχει αποχωρήσει από την αγορά.
Το 1957 φεύγει από την ζωή ο μεγαλύτερος γιός του Μάρκου Πετρίδη, Γιώργος, σε ηλικία μόλις 32 χρονών, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την οικογένεια. Το βάρος πέφτει στους ώμους του Μάρκου και του βενιαμίν της οικογένειας, Μιχάλη, ο οποίος σε συνδυασμό με την εμπειρία του πατέρα του, προσφέρει νέο εκσυγχρονιστικό πνεύμα στην επιχείρηση.
Την δεκαετία του ’60 η οικογενειακή επιχείρηση Μ. Πετρίδης και Υιοί ξεκινά την ανοδική της πορεία καθώς αναπτύσσονται οι πωλήσεις εκτός Αθηνών και η παραγωγή φτάνει τα 1000-2000 kg το 24ωρο. Η επιχείρηση επεκτείνεται προσθέτοντας στα προϊόντα της οδοντογλυφίδες, πάστα αντζούγιας και πίκλες σε μουστάρδα. Οι παράγοντες της επιτυχίας βασίζονταν στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση καθώς και στην τήρηση των συνθηκών υγιεινής. Η μουστάρδα ξεκινάει από το 1965 και μετά να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση στην ελληνική αγορά.
Έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της εποχής, κατά την οποία οι ραδιοφωνικές και κινηματογραφικές διαφημίσεις αγαθών είχαν κάνει την εμφάνιση τους, ο Μιχάλης Πετρίδης προτείνει να προβεί και η ΜΠΡΑΒΑ στην δημιουργία διαφημίσεων με σκοπό να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της. Έντυπη διαφήμιση της εποχής με έντονη δόση χιούμορ δείχνει μια αγελάδα που μιλά. «Ποια είναι η τελευταία σου επιθυμία;» την ρωτούν και εκείνη απαντά «Η τελευταία μου επιθυμία είναι να με φάτε με Μουστάρδα ΜΠΡΑΒΑ». Η ΜΠΡΑΒΑ είχε επίσης το προνόμιο να την διαφημίζει από ραδιοφώνου η μπριόζα φωνή της Ρένας Ντορ.
Το 1968-1969 γεννιέται η σκέψη για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου καθώς η ανοδική πορεία της MΠΡΑΒΑ την έχει κάνει πλέον συνώνυμο της ποιότητας. Με έντονη την ανάγκη για επέκταση, το 1972 οι σκέψεις αυτές παίρνουν σάρκα και οστά καθώς εγκαινιάζεται από το Μιχάλη Πετρίδη το νέο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Ελευσίνα, 1.500 τετραγωνικών μέτρων, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 4 στρεμμάτων. Την ίδια εποχή το Εργοστάσιο Μ. Πετρίδης και Υιοί ξεκινά την παραγωγή συσκευασμένων σαλατών, τουρσιών, κέτσαπ , μαγιονέζας και ντρεσινγκς. Οι πωλήσεις στην επαρχία συνεχίζονται επιτυχημένα, με τον καθορισμό αντιπροσώπων οι οποίοι συντελούν στην διεύρυνση του δικτύου διανομής.
Έχει φτάσει η δεκαετία του ’80 κατά την οποία σιγά σιγά κάνουν την εμφάνιση τους και άλλοι ανταγωνιστές. Γύρω στα τέλη αυτής της δεκαετίας, λόγω του έντονου ανταγωνισμού από το εξωτερικό που εντοπίζεται πλέον στην αγορά, οι πωλήσεις της οικογενειακής επιχείρησης Μ. Πετρίδης και Υιοί παρουσιάζουν σημαντική πτώση. Η καθοδική πορεία των πωλήσεων σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας του Μιχάλη Πετρίδη, οδηγούν την εταιρεία σε κρίση η οποία και κορυφώνεται στις αρχές του 1990, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να οδηγηθεί τελικά σε πτώχευση.
Το 1993 η εταιρία Mediterranean Foods Α.Ε. εξαγοράζει τα σήματα της ΜΠΡΑΒΑ και τα επαναλανσάρει επιτυχώς στην αγορά. Η Brava παραμένει μέχρι σήμερα η Νο1 ελληνική μουστάρδα συνοδεύοντας το ελληνικό τραπέζι.
πηγή:thepaper.gr

Το ΙΚΕΑ απέλυσε μητέρα που μεγαλώνει μόνη της παιδί με αναπηρία.

Έντονη κριτική στα ΜΜΕ και πολύ αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, έχει προκαλέσει η είδηση πως κατάστημα της δημοφιλούς αλυσίδας ΙΚΕΑ απέλυσε διαζευγμένη μητέρα που μάλιστα μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa η 39χρονη Marica Ricutti που εργαζόταν στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Μιλάνο της Ιταλίας είναι διαζευγμένη, μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά και το ένα εξ αυτών είναι ΑΜΕΑ. Η γυναίκα άλλαξε πρόσφατα τομέα εργασίας στο κατάστημα και είχε απευθυνθεί στην διεύθυνση ζητώντας να μην εργάζεται από τις 7 το πρωί σε καθημερινή βάση. Είχε συζητηθεί μάλιστα η βάρδια της να ξεκινά στις 9 το πρωί, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας όπως ήταν και στο προηγούμενο πόστο που εργαζόταν.
Οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν αλλά αφού η γυναίκα πήγε δύο φορές στη δουλειά μετά τις 7 το πρωί, απολύθηκε επειδή «καθυστερούσε».
Η απόλυσή της προκάλεσε αγανάκτηση και οργή στους συναδέλφους τους που γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων που σηκώνει μόνη της η 39χρονη και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες εργάζονται, στην περιοχή Κόρσικο, στις 5 Δεκεμβρίου ενώ για το θέμα έχει πάρει θέση και ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στην Ιταλία το Cgil.
πηγή:thepaper.gr

ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Μια δεκαετία πριν ένα ποσό της τάξης των 20.000 με 30.000 ευρώ αρκούσε για να μπορέσει να αγοράσει κάποιος ένα καλό καινούργιο αυτοκίνητο. Και κάπου εκεί τελείωναν οι… φιλοδοξίες όσων είχαν διαθέσιμα αυτά τα χρήματα. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη ολόκληρο σπίτι.
Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για σπίτια- διαμάντια, στις καλύτερες συνοικίες της χώρας, αλλά δεδομένου ότι μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για την περιοχή της Αττικής επέστρεψε γύρω στις 3.000 αγγελίες σε αυτό το εύρος τιμών, σίγουρα με αρκετό ψάξιμο, επιμονή και υπομονή μπορούν να βρεθούν πολύ καλές ευκαιρίες.
Έχοντας υπόψη τους περιορισμούς που βάζει ένα τόσο σφιχτό μπάτζετ μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα πιο μεγάλο διαμέρισμα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου (Αχαρνών, Λιοσίων) ή ένα εμφανώς πιο μικρό σπίτι σε περιοχές όπως ο Άγιος Ιωάννης, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι και η Δάφνη.
Αν αναλογιστεί κανείς πως οι συμφωνίες κλείνουν συνήθως σε τιμές που είναι χαμηλότερες κατά 15% με 20% από τις ζητούμενες, δηλαδή από τις τιμές με τις οποίες έχουν ανέβει οι αγγελίες, τότε οι ευκαιρίες αυξάνονται. πηγη the paper

Ο ΕΛΓΑ πληρώνει 65.653 αγρότες

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων θα καταβληθεί στο νομό Πέλλας

Σε 65.653 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα καταβληθούν σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου αποζημιώσεις ύψους 17.926.117,51 ευρώ από τον ΕΛΓΑ.
Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων θα καταβληθεί στο νομό Πέλλας, το οποίο ανέρχεται στα 2.758.292,92 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι νομοί Ηλείας, Λαρίσης και Κορινθίας.
Οι αποζημιώσεις αφορούν:
  • Την τελική εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν εντός του 2016.
  • Την τελική εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν στις αρχές του 2017 και συνδέονται με τη δήλωση καλλιέργειας του 2016.
  • Εκκαθαρίσεις ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο που συνέβησαν εντός του 2016, και στο πρώτο τρίμηνο 2017.
πηγή:newsbeast.gr

Πάνω από 2 εκατ. έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς

Στα 2,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε 234 παραγωγούς.
Οι πληρωμές έγιναν από τις 28 έως τις 29 Νοεμβρίου και αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις σε βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, διαχείριση ζαχαρότευτλων, νιτρορύπανση, μακροχρόνια παύση γαίων κ.ά.