Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η AstraZeneca αρχίζει να έχει κέρδη από το εμβόλιο


 Η AstraZeneca αρχίζει να έχει κέρδη από το εμβόλιο

H φαρμακοβιομηχανία της AstraZeneca ανακοίνωσε χθες, με αφορμή τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο φέτος, ότι θα αρχίσει να αποκομίζει συγκρατημένα κέρδη από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενόσω ο κόσμος μαθαίνει να ζει μαζί του.

i-astrazeneca-archizei-na-echei-kerdi-apo-to-emvolio-561585472

«Το εμβόλιο ποτέ δεν θα τιμολογηθεί υψηλά, διότι θέλουμε να είναι προσιτό σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο επικεφαλής της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό. (REUTERS)

REUTERS

14.11.2021 • 08:11

  

H φαρμακοβιομηχανία της AstraZeneca ανακοίνωσε προχθές, με αφορμή τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο φέτος, ότι θα αρχίσει να αποκομίζει συγκρατημένα κέρδη από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενόσω ο κόσμος μαθαίνει να ζει μαζί του.


Επιπλέον τόνισε πως τελεί σε συζητήσεις με διάφορες χώρες για να οργανώσει νέες παραγγελίες και να τις παραλάβουν την επόμενη χρονιά. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η AstraZeneca είχε δεσμευθεί αρχικά να πωλεί το σκεύασμά της σε τιμή κόστους, διαρκούσης της πανδημίας στα πρώτα στάδια. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι τα κράτη με χαμηλό εισόδημα θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν σε τιμή κόστους.


Η δε προσέγγισή της μετά την πανδημία θα αφορά τις νέες παραγγελίες, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα κρούσματα στη Γηραιά Ηπειρο αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται. Ο αγγλο-σουηδικός όμιλος είχε το τρίτο τρίμηνο αποτελέσματα, τα οποία κατέδειξαν ότι το εμβόλιο συνεισέφερε μόλις ένα σεντ στα ανά μετοχή κέρδη του 1,08 δολαρίου, ήτοι εμφάνισαν αύξηση κατά 14%.


Οι συνολικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν δραστικά κατά 49% στα 9,74 δισ. δολάρια, ενώ εκείνες του εμβολίου μόνο διαμορφώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στο 1 δισ. δολάρια.