Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Flamingo: Βασικός εμπορικός πόλος της Θράκης


 Flamingo: Βασικός εμπορικός πόλος της Θράκης

Από το κάδρο δεν λείπουν και οι σημαντικές επενδύσεις στην αγορά εμπορικών ακινήτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Flamingo Retail Park, το οποίο εδώ και μια δεκαετία έχει αναδειχτεί ως βασικός εμπορικός πόλος της Θράκης, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους καταναλωτές. Το εμπορικό πάρκο βρίσκεται σε ένα άμεσα προσβάσιμο σημείο (δίπλα από την έξοδο της Εγνατίας Οδού για την Ξάνθη) και σε κοντινή απόσταση από την Καβάλα και την Κομοτηνή.


Στο εμπορικό πάρκο λειτουργούν 12 επιχειρήσεις λιανικής, οι εννέα εκ των οποίων είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στους κλάδους της αθλητικής ένδυσης, των αγορών τροφίμων και του DIY. Χαρακτηριστικό της ελκυστικότητας και της δεσπόζουσας θέσης του Flamingo στην ευρύτερη αγορά της Θράκης είναι ότι από τον Μάρτιο του 2021 το εμπορικό πάρκο έχει πλέον πληρότητα 99%, καθώς η Adidas Hellas μίσθωσε κατάστημα επιφάνειας 550τμ για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού καταστήματος.


Το Flamingo Retail Park απευθύνεται σε μια δεξαμενή 850.000 καταναλωτών από την ευρύτερη Θράκη, αλλά και από τη γειτονική Βουλγαρία, καθώς λόγω της μοναδικότητας των βασικών του εκμισθωτών (anchor tenants) αποτελεί τον πλέον ελκυστικό προορισμό αγορών. Οι τρέχουσες συνθήκες το καθιστούν ιδιαιτέρως επίκαιρο, καθώς, εκτεινόμενο σε ένα χώρο 85.000τ.μ. διαθέτει υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους και μεγάλα, ευρύχωρα καταστήματα που λειτουργούν με υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.


Συμπερασματικά, είναι βέβαιο ότι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρίσκεται στο επίκεντρο οικονομικών εξελίξεων που αναμένεται να την μετασχηματίσουν σε σημαντικό βιομηχανικό πόλο και τουριστικό προορισμό τα επόμενα χρόνια. Η αξιοποίηση των πλούσιων εγγενών χαρακτηριστικών της, της γεωγραφικής θέσης της και των διαθέσιμων ευρωπαϊκών, εθνικών και ιδιωτικών κεφάλαιων προδιαγράφουν την άφιξη μιας ενδεχομένως χρυσής δεκαετίας.


Πηγή: www.capital.gr