Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΝΕΑ NEWS


 Το πρώτο σύγχρονο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη παρήγαγε το 1885 ο Karl Benz. Στη συνέχεια το 1908 ο Henry Ford δημιούργησε το Ford Model T, έχοντας ως στόχο το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.



To Ford Model T ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μαζικά και μπήκε σε γραμμή συναρμολόγησης, κάνοντας προσιτό το κόστος αγοράς του και για τη μεσαία οικονομική τάξη. Μέχρι τότε τα αυτοκίνητα κατασκευάζονταν το καθένα ξεχωριστά από μερικούς εργάτες, για αυτό και ήταν πολύ μεγάλο το κόστος παραγωγής τους. 


Το Ford Model T ήταν αρκετά γρήγορο, μπορούσε να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και να ταξιδέψει μια ολόκληρη οικογένεια με άνεση και ασφάλεια μέσα σε αυτό. Έτσι, τα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ευρώπη και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. Ψηφίστηκε ως το πιο σημαντικό αυτοκίνητο του 20ού αιώνα και για αρκετές δεκαετίες κατείχε την πρώτη θέση σε πωλήσεις αυτοκινήτων, όταν το πέρασε ο γνωστός σε όλους μας Σκαραβαίος.