Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αιδηψός Ευβοια





Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και από τα πιο όμορφα και πλήρως οργανωμένα τουριστικά. Έχει εύκολη πρόσβαση από τη Στερεά Ελλάδα και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διακοπές και Σαββατοκύριακα ξεκούρασης όλο το χρόνο.



Αιδηψός - Εύβοια
Το βόρειο τμήμα της Εύβοιας, θεωρείται από πολλούς ως το ομορφότερο κομμάτι της και είναι αλήθεια, ότι το τοπίο είναι αρκετά διαφορετικό από το υπόλοιπο νησί, με αλπικά δάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, επιβλητικά βουνά, πλούσια βλάστηση και πανέμορφα τοπία.

Είτε αναζητάτε προορισμό για διακοπές είτε για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο, η Βόρεια Εύβοια, σας προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες. Σε λίγες μόλις ώρες, μπορείτε να φτάσετε στο ιδανικό καταφύγιο μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης.

Στη Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται και η φημισμένη λουτρόπολη της Αιδηψού. Μια πόλη γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της Αιδηψού, είναι γνωστές από την Αρχαιότητα και σύμφωνα από τη μυθολογία, ο μυθικός ήρωας Ηρακλής, πριν από κάθε άθλο του, λουζόταν στις πηγές της πόλης, για να προετοιμάσει το σώμα του. Αλλά και στα νεώτερα χρόνια, η Αιδηψός φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill) ο Ωνάσης, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο κ.α. Η πόλη σήμερα έχει πολλά ξενοδοχεία που παρέχουν ευχάριστη διαμονή και πλήθος παροχών spa περιποίησης και ιαματικών λουτρών, για την απόλυτη περιποίηση των επισκεπτών τους.

Η Αιδηψός είναι άρτια οργανωμένη στον τομέα του τουρισμού και διαθέτει πολλές προτάσεις διαμονής και διασκέδασης. Θα βρείτε ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών, καφετέριες, μπαράκια, ταβερνάκια και εστιατόρια. Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά έχει επίσης και εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής και της Βόρειας Εύβοιας γενικότερα.

Η Αιδηψός και η Βόρεια Εύβοια προσφέρονται για διακοπές και επισκέψεις όλο το χρόνο. Τα τοπία εναρμονίζονται στην κάθε εποχή και αναδεικνύουν την  ομορφιά  και μαγεία που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Με τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων της εταιρίας  Ferries Αιδηψού, οι αποστάσεις έχουν μειωθεί και έχετε τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο για να βρεθείτε σε λίγες ώρες από την Αθήνα, ή όποια άλλη πόλη της Κεντρικής Ελλάδας, σε έναν  από τους  ομορφότερους προορισμούς διακοπών.