Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Πεπόνι τα οφέλη για την υγεία

Πεπόνι τα οφέλη για την υγεία εννέα news
Πεπόνι τα οφέλη για την υγεία εννέα news


Πεπόνι τα οφέλη για την υγεία

Το πεπόνι,  κατά την άποψη πολλών ερευνητών σε θέματα διατροφής,  είναι πλούσιο σε έναν αριθμό συστατικών που είναι γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος και τη
χοληστερόλη και συνάμα προστατεύουν από διάφορους τύπους καρκίνου. Το αντιπηκτικό χημικό του πεπονιού είναι η αδενοσίνη,  το ίδιο συστατικό που υπάρχει στα κρεμμύδια,  το σκόρδο και τα μανιτάρια. 


Από ότι φαίνεται,  λοιπόν,   το πεπόνι είναι ακόμη μια τροφή που βοηθά στην αραίωση του αίματος,  μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.  
Επίσης,  το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C και,  β- καροτίνη,  συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου,  καρδιακά νοσήματα και άλλα ακόμα προβλήματα που συνδέονται με την μεγάλη ηλικία,  όπως ο καταρράκτης.
Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β6,  η οποία συμβάλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.  
Πλούσιο,   συν τοις άλλοις,   σε κάλιο,  συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης,  διαθέτοντας  συνάμα διουρητική δράση (κυρίως λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που περιέχει).  Σε μια πρόσφατη μελέτη,  οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα καλίου στον οργανισμό τους σημείωσαν την χαμηλότερη πίεση αίματος. 
Αντίθετα,  άτομα με ελάχιστες ποσότητες καλίου στο αίμα,   διέτρεξαν μεγαλύτερο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος.  Παράλληλα,  άλλες μελέτες έδειξαν ότι το κάλιο μπορεί να παρεμποδίσει την δράση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και να αποβεί επιζήμια για τον οργανισμό.