Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ασπασία Μανδρέκα βιογραφικό


Βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1971. Τελείωσε τη Μέση Εκπαίδευση στην Ιτέα Φωκίδα
ς. Μετά από την επιτυχή συμμετοχή της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισάχθηκα στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, (Νομική Σχολή Κομοτηνής), από την οποία σχολή, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών της, έλαβε το πτυχίο της Νομικής. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο του Πρωτοδικείου Αμφίσσης όπου ολοκλήρωσε την άσκησή της. Το έτος 1997 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγόρου από το Εφετείο Αθηνών με τον βαθμό «άριστα». Από τότε και μέχρι σήμερα ασκεί τη Δικηγορία στο νομό Φωκίδας, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Άμφισσα.
Τον Οκτώβριο του έτους 2006 συμμετείχε, για πρώτη φορά, στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ιτέας και εκλέχθηκε πρώτη, σε σταυρούς προτιμήσεως, Δημοτική Σύμβουλος. Τον Ιανουάριο του 2007, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας για την εκλογή Προεδρείου, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και άσκησε τα σχετικά με το αξίωμα αυτό καθήκοντα μέχρι το τέλος της Δημοτικής θητείας, δηλαδή μέχρι και 31-12-2010.
Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, της ζητήθηκε και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ ως η πρώτη υποψήφια γυναίκα στο Νομό Φωκίδας.
Τέλος, στις 30-5-2010 εκλέχθηκε από το σώμα της ΝΟΣ Ν.Δ Φωκίδας πρώτη, σε σταυρούς προτίμησης, σύνεδρος και συμμετείχε στις εργασίες του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάχθηκε από 25 έως 27 Ιουνίου 2010.
Ζει και εργάζεται μόνιμα στη Φωκίδα.