Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αν υπάρχει μία φράση που σφράγισε την μέχρι τώρα συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, αλλά και το κλίμα που επικράτησε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυτή είναι μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχική του ομιλία το Σάββατο το βράδυ.


Και αυτή η φράση απευθυνόταν όχι μόνο στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά στο σύνολο των βουλευτών της αίθουσας. «Είμαστε αντίπαλοι πολιτικοί. Δεν είμαστε εχθροί. Και δεν επιζητούμε ο ένας τον πολιτικό αφανισμό του άλλου. Ας σηματοδοτήσουμε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα ότι η εποχή του θυμού, της οργής και της βίας πέρασε» είπε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας έτσι μια σχεδόν δεκαετή περίοδο πρωτόγνωρης έντασης και πολιτικού «εμφυλίου», που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση και που επικράτησε στο κοινοβούλιο τα περισσότερα χρόνια της κρίσης.

Άλλωστε πάντα τον τόνο και το περιεχόμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης τον δίνει ο πρωθυπουργός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να υπογραμμίσει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου. Και το έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισης του ως πρωθυπουργού στο βήμα της Βουλής.

Διαβάστε στο iefimerida.gr την άποψη του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη για το τι πρέπει να περιμένουμε από την φιλόδοξη κυβέρνηση Μητσοτάκη.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ