Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Παρεμβάσεις Κακλαμάνη


26.7.19
«Χέρι» στον Πέτσα, «άδειασμα» στη Μιχαηλίδου...

...και «καρφιά» για υπουργούς από τον Κακλαμάνη...

Οι πρώτες εσωκομματικές επικριτικές δηλώσεις για τη λειτουργία της «γαλάζιας» κυβέρνησης ξεκίνησαν, πριν καν συμπληρωθούν 20 ημέρες από τις εκλογές, με τον...
Νικήτα Κακλαμάνη να μην «μασάει» τα λόγια του, βάζοντας στο στόχαστρό του τους νέους υπουργούς, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.


Αναλυτικότερα, σε χθεσινή του συνέντευξη στον «Real FM», ο αντιπρόεδρος της Βουλής έβαλε «χέρι» στον Στέλιο Πέτσα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. «Έβαλα το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και είπα ότι αισθάνθηκα λίγο άβολα γιατί το μεσημέρι είχα ακούσει από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή.

Αυτό δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό γιατί δεν είναι σωστό. Η Βουλή έχει ανεξάρτητη λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης επιφύλαξε και ένα «άδειασμα» προς την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με δηλώσεις της περί επιδομάτων για τις γεννήσεις με ηλικιακά όρια. «Πιστεύω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή υπό την έννοια να παντρεύονται σε νεαρότερη ηλικία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και αυτό σαν κίνητρο. Η άποψη μου είναι ότι αυτό μπορεί να ξανασυζητηθεί. Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε», ήταν η ακριβής φράση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους νέους υπουργούς, καλώντας τους για «πολλή δουλειά και λίγα λόγια». «Βλέπω πάρα πολλές συνεντεύξεις από πάρα πολλούς υπουργούς. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσουν τη συνταγή του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης...

πηγή