Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Συνταγή σπιτικής βυσσινάδας

Συνταγή σπιτικής βυσσινάδας εννέα news

Συνταγή σπιτικής βυσσινάδας 

Υλικά συνταγής
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη

3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Παρασκευή φυσικής βυσσινάδας
Αγοράζεται ώριμα βύσσινα, τα πλένετε καλά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα στύβετε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
Ξεπλένετε και τις φλούδες με λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυμό.
Βάζετε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει το σιρόπι, να γίνει όχι πολύ πηκτό όπως των γλυκών του κουταλιού.
Προσθέτεται στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, το κατεβάζεται από την φωτιά και το αφήνεται να κρυώσει.
Το φυλάτε σε καθαρή και στεγνή μπουκάλα.
Για να ετοιμάσετε μια 
βυσσινάδα βάζετε 1-2 δάχτυλα και γεμίζετε το ποτήρι με παγωμένο νερό. πηγή


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ