Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ Η ΜΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΧΙΟΥ



ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ Η ΜΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΧΙΟΥ ΕΝΝΕΑ NEWS

Λατρεμένο γλυκό του γάμου. Η χάρη τους φτάνει στα πέρατα του κόσμου..

Υλικά

45-50κομμάτια.



Γέμιση:

300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

250 γρ. υποβρύχιο μαστίχα

1/2 κ.γ. μαστίχα ξερή κοπανισμένη ή 3 σταγόνες μαστιχέλαιο

2 ασπράδια αυγών

1/2 λεμόνι ξύσμα

3-4 πικραμύγδαλα κοπανισμένα ή 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου



Τύλιγμα:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ροδόσταμο Απαλαρίνα

Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη



Εκτέλεση   

πρ.20'+40'ψησ.



Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο μαστίχα σε μέτρια κατσαρόλα σε μπεν μαρι και το ανακατεύουμε με την μαστίχα ή το μαστιχέλαιο την αμυγδαλόψιχα την ψίχα ή το εσάνς πικραμύγδαλου και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.



Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 8 εκατ. και βουτυρώνουμε ένα ένα. Βάζουμε στην μία άκρη τους λίγη γέμιση διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε σε μικρά ρολάκια σαν φλογέρες.



Βάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ένα δίπλα στο άλλο και βουτυρώνουμε με πινέλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1/2 ωρίτσα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι τραγανά. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα ραντίζουμε με ροδόσταμο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Καλή απόλαυση και χαρούμενες γιορτές

cookpad
συνταγή  ArgiroGlyka

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ