ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΕΝΝΕΑ NEWS |
Το κρεοπωλείο
Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος προτείνει για εσάς τους λάτρεις της καλής γεύσης μια
συνταγή με αγνά και φρέσκα υλικά με την καλύτερη ποιότητα στα κρέατα που θα
σερβίρετε.
Χοιρινό Κότσι στη γάστρα (4
άτομα)
- 4 κότσια χοιρινά
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- Πιπέρι
- Δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 6-8 πατάτες
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κρέας μέσα
στη γάστρα, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε και αυτές μαζί με το
κρέας, παίρνουμε ένα σέικερ και βάζουμε
μέσα το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού,
το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι,
το πιπέρι. Αφού τα χτυπήσουμε
καλά, περιχύνουμε το μίγμα μας, πάνω στις πατάτες και το κρέας. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το
μοιράζουμε πάνω στις πατάτες και το κρέας. Τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Επίσης μπορούμε να το
σερβίρουμε εκτός από τις πατάτες και με ρύζι ή πουρέ.
Καλή σας όρεξη!