Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΤΟ DRESS CODE ΤΟΥ INTERVIEW


 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΡΟΥΧΟΥ εξαρτάται πάνω από όλα σε τι είδους δουλειά πάτε.  Για παράδειγμα σε μια Τράπεζα ή σε ένα δικηγορικό γραφείο το ύφος πρέπει να είναι σοβαρό και λιτό.  Δηλαδή ένα κοστούμι σε μαύρο ή καφέ με ένα λευκό πουκάμισο είναι μια ασφαλής επιλογή.  Αν τώρα η δουλειά στην οποία θα πάτε δεν απαιτεί ένα συγκεκριμένο ύφος το να πάτε ως ο εαυτός σας στην πιο φυσιολογική του εκδοχή χωρίς υπερβολές είναι ότι καλύτερο και καθόλου παραπλανητικό.
Χρυσός Κανόνας: Ντυθείτε έξυπνα με ρούχα περιποιημένα και μη  φορτώσετε την εμφάνισή σας με υπερβολικά αξεσουάρ. Εννοείται πως το σέξι look απαγορεύεται. Προτιμήστε ένα μοντέρνο κοστούμι ή ακόμη και ένα καλό τζιν (χωρίς σκισίματα και μπογιές) με ένα ωραίο πουκάμισο. Επίσης μια καπαρντίνα θα ταίριαζε πολύ με την εμφάνιση.
ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ και χωρίς υπερβολές σε τόνους χρωμάτων που κολακεύουν την απόχρωση της επιδερμίδας.  Οι γήινοι τόνοι στα χρώματα είναι πάντα μια ασφαλής και δοκιμασμένη επιλογή.  Εξάλλου σκοπός είναι να δείχνετε φυσική και φρέσκια και όχι σαν αποτυχημένη πορσελάνινη κούκλα.
Χρυσός Κανόνας: Αφήστε το vamp look για βραδινές εξόδους και προτιμήστε χαλαρό και φρέσκο μακιγιάζ.  Φέρτε στο μυαλό σας την Charlotte του Sex & the City και βαφτείτε (αλλά και να ντυθείτε) ανάλογα . Για τα μαλλιά σας προτείνουμε να μην πάτε κομμωτήριο γιατί θα δείχνετε υπερβολικά στιλιζαρισμένη και δεν υπάρχει κανένας λόγος,  αφού πρόκειται για συνέντευξη για δουλειά και όχι αξιολόγηση για καλλιστεία. Το φυσικό σας look είναι ιδανικό.  Τέλος μην το παρακάνετε με αξεσουάρ και κοσμήματα. Φορέστε ότι θα φορούσατε μια τυπική μέρα στη δουλειά και ξεχάστε τα περίτεχνα και βαριά αξεσουάρ για το ποτό το βράδυ.
<< Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ>>
Από την στιγμή που θα συναντήσετε τον άνθρωπο που θα σας πάρει την συνέντευξη προσπαθήστε να τον ψυχολογήσετε και να δείχνετε όσο λιγότερο αγχωμένη.  Να είστε ευγενική και ευχάριστη χωρίς να προσπαθήσετε να πιάσετε φιλίες.  Ακόμα και αν θεωρήσει το βιογραφικό σας φτωχό προσπαθήστε να το αναδείξετε τονίζοντας τα θετικά του και σε εσάς στοιχεία.  Να είστε πρόθυμη να απαντήσετε σε ότι σας ρωτήσουν χωρίς να φλυαρείτε,  δίνοντας σαφής και περιεκτικές απαντήσεις.  Ακόμα οι απαντήσεις σας πρέπει να είναι έξυπνες και όχι να πουλάνε εξυπνάδα.  Το όποιο ύφος και τουπέ αφήστε το σπίτι! Αν κάποια ερώτηση που σας έγινε δεν την καταλάβατε ζητήστε ευγενικά να την επαναλάβουν ή να σας διευκρινίσουν αυτό που δεν καταλάβατε. Μην ανησυχείτε αν κάνατε κάποιο λάθος. Κανείς δεν είναι τέλειος και τίποτα δεν υπάρχει πουν να μην διορθώνετε. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οφείλετε χωρίς άγχος να προσπαθήσετε για το καλύτερο,  προβάλλοντας τα θετικά σας στοιχεία και ικανότητες σκεπτόμενη πως ακόμα και αν αυτή την φορά δεν τα καταφέρατε έχετε κερδίσει εμπειρία για την  επόμενη και πιο τυχερή συνέντευξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ