Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENNEA NEWS 



Οι συνεντεύξεις για δουλειά μας γεμίζουν άγχος,  αγωνία και κρίσεις αυτοπεποίθησης.  Σκεφτείτε όμως πόσο εποικοδομητικό θα ήταν να φορέσετε την αυτοπεποίθησή σας και την θετική σας ενέργεια – ναι,  αυτή που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις στριμώχνεται κάπου στο βάθος της ντουλάπας και αρνείται να εμφανιστεί την ώρα που την χρειαζόμαστε.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Χρυσός κανόνας: Δώστε μια θερμή χειραψία.  Η χαλαρή χειραψία μπορεί να σας κάνει να φανείτε αδύναμη ή ακόμα χειρότερα άτομο ανάξιο εμπιστοσύνης. Στη συνέντευξη δεν είναι ώρα για ντροπές ,  ένα ζεστό χαμόγελο μπορεί να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα και να κάνει καλή εντύπωση στον μέλλοντα εργοδότη σας.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Γιατί δεν δείχνει μόνο την προϋπηρεσία αλλά και πως επιλέγετε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας.
Χρυσός Κανόνας: Το βιογραφικό δεν πρέπει να είναι η ιστορία της ζωής σας.  Επιλέξτε ποια κομμάτια θα κρατήσετε και ποια θα πετάξετε αναλόγως με την δουλειά που ψάχνεται.  Τα υπόλοιπα θα έχετε την ευκαιρία να τα προβάλλετε στη συνέντευξη.  Φροντίστε να μην ξεπερνά τις 2 σελίδες και να είναι ευανάγνωστο τονίζοντας με bold τα πιο σημαντικά στοιχεία.
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Αύριο είναι η μεγάλη μέρα και θέλετε να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό.  Ξεκινήστε λοιπόν με μερικές βασικές κινήσεις για να γλιτώσετε χρόνο και άγχος το πρωί.  Πρώτα απ’ όλα ανοίξτε την ντουλάπα σας και αποφασίστε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσετε. Πηγαίνετε στον υπολογιστή και εκτυπώστε ότι θα χρειαστείτε αύριο (βιογραφικό σημείωμα και δείγματα προηγούμενης δουλειάς) και συγκεντρώστε τα σε ένα φάκελο για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή. Τώρα βάλτε μια κωμωδία στο dvd για να χαλαρώσετε ή μιλήστε με κάποιον στο τηλέφωνο που θα σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμη.  Πέστε από νωρίς για ύπνο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν άνθρωπο κουρασμένο για να καταστρέψει την εικόνα του.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ