Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ εννέα news

Στην καθημερινότητά μας παρατηρούμε να επαναλαμβάνουμε και να πιστεύουμε σε εκφράσεις που ακούσαμε,  που μας πέρασαν υποσυνείδητα,  που τις είπαμε και δεν καταλάβαμε πότε τις πιστέψαμε και τελικά τις οικειοποιηθήκαμε σχεδόν με επιτυχία. 

Εκφράσεις τύπου  δεν υπάρχουν δουλειές,  δεν υπάρχουν χρήματα,  δεν υπάρχει μέλλον,  αξιοκρατία,  για να μην κουραζόμαστε λοιπόν,  αν λίγο φιλτράραμε τα μισά έστω από αυτά που ακούσαμε και ασχολούμασταν λίγο σε βάθος,  να μας προβληματίσουν, να τα σκεφτούμε τουλάχιστον, θα βλέπαμε και την εικόνα διαφορετικά! Και ας μιλήσουμε για την εικόνα της τηλεόρασης μην πάμε πολύ μακριά. Πόσες φορές είπαμε στους φίλους μας έγινε το τάδε συμβάν,  άκουσα αυτή τη πληροφορία, και όταν μας ρωτήσανε που το άκουσες;  Η απάντηση είναι μία και αποστομωτική, 
‘’Το είπε η τηλεόραση’’!  
 Τελείωσε, κανένας λόγος συζήτησης,  προβληματισμού, ούτε καν διασταύρωση πληροφορίας!!!!!!

Για ποια τηλεόραση μιλάμε πλέον;  Τι αξιόλογο έχει μείνει σε αυτή την τηλεόραση σε επίπεδο στοιχειώδη σεβασμού ως προς το άτομο μας,  την προσωπικότητά μας; Όταν η μια εκπομπή μετά την άλλη υποτιμά την νοημοσύνη μας δημιουργώντας πρότυπα κακέκτυπα, πρότυπα προς αποφυγή και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα μιμητισμού.   

Nαι αγαπητή/έ μου εσύ που μας διαβάζεις δεν απορείς γιατί η κόρη μου, ο γιός σας,  που έχουν ανάγκη από καθοδήγηση δυστυχώς δεν θα ευημερήσουν μαθαίνοντας κακή σεξιστική διαπαιδαγώγηση από όλα τα νέα δυστυχώς αγόρια και κορίτσια που φιγουράρουν καθημερινά στην οθόνη μας προωθώντας την ευτελή εικόνα γύρω από την γυναικεία σάρκα και την κακή χρήση της  ελληνικής γλώσσας. 

Πού είναι οι νέοι αξιόλογοι δημοσιογράφοι,  οι νέοι πτυχιούχοι που με τόσο κόπο και στερήσεις τους σπούδασαν οι γονείς τους;  Άρα δεν θέλουμε να προσλάβουμε και να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους που μάχονται για τα προς το ζην με το πτυχίο στο συρτάρι αλλά σε μια γενιά ατάλαντων τηλεπαρουσιαστριών,  μοντέλων,  ηθοποιών γιατί έχουν δώσει εξετάσεις και τις πέρασαν με άριστα!!!

Λένα Αλεξιάδη