Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τρέφομαι σωστά;


Τρέφομαι σωστά; εννέα news
Τρέφομαι σωστά; εννέα news


8  Βασικές τροφές  και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτές


Προϊόντα ολικής άλεσης
Πλούσια σε βιταμίνη Β,  σίδηρο,  μαγνήσιο και ασβέστιο,  δηλαδή ουσίες που βοηθούν την πέψη και
κρατούν το στομάχι χορτάτο για ώρα.
Γαλακτοκομικά
Η βασική πηγή ασβεστίου,  απαραίτητου για το σχηματισμό και την προστασία των οστών και των δοντιών.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρέας
Πλούσια πηγή σιδήρου(απαραίτητου για τη σύσταση του αίματος)και βιταμίνη Β(απαραίτητης για το νευρικό σύστημα).  Πιο άπαχα είδη είναι το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.
Λάδια και λιπαρά
Απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού,  αφού χωρίς αυτά το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει τις βιταμίνες.  Τα ακόρεστα λιπαρά, που περιέχονται στο σουσάμι και του ξηρούς καρπούς,  θεωρούνται τα καλύτερα.
Ζάχαρη
Υδατάνθρακες που χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό,  ο οποίος λαμβάνει τη ζάχαρη  που χρειάζεται από τα φρούτα, τα λαχανικά και το ψωμί.
Ψάρι
Περιέχει άφθονη βιταμίνη D,  απαραίτητη για τα δόντια και τα κόκκαλα,  λιπαρά οξέα Ω-3 για το ανοσοποιητικό σύστημα και ιώδιο για το θυρεοειδή.
Νερό
Μέσο μεταφοράς θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και αποβολής των βλαβερών συστατικών μέσω των νεφρών.  Καθημερινά ο οργανισμός αποβάλλει 2 λίτρα,  ποσότητα που πρέπει να αναπληρώνουμε.
Φρούτα
Μαζί με τα λαχανικά αποτελούν τη βασική πηγή βιταμινών,  μετάλλων και αντιοξειδωτικών.  Κρατούν το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σε φόρμα και προστατεύουν την καρδιά.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ