Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη εννέα  news
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη εννέα  news

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη


Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Ελληνική κουζίνα: δυναμικά στην παράδοση και στην εξέλιξη
Ραντεβού για μερακλήδες
Αν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια που είναι σπαρμένα στο στενάκι, πίσω από το νεοκλασικό που το
στεγάζει, νομίζεις ότι βρέθηκες ξαφνικά σε κάποια αθηναϊκή γειτονιά του ’50 ή του ’60. Κι εκεί και μέσα, στις παρυφές της βιτρίνας με τα φοβερά τυριά που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τα διαλεχτά αλλαντικά Sary, το τρωγωπίνειν είναι καρυκευμένο με μεράκι και ζεστασιά.

Να σου τα αλίπαστα, τα παστουρμαδοπιτάκια, τα πληθωρικά καραμανλίδικα σαγανάκια, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια που μαγειρεύονται σε πικάντικη σάλτσα Καππαδοκίας με φέτα, οι γίγαντες με σουτζούκι Αδάνων και οι καινούργιοι ιτσλί κεφτέδες με πλιγούρι γεμιστό με κιμά και κουκουνάρι, που ήδη κάνουν θραύση. Δυο βήματα από την κεντρική αγορά, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» καλλιεργούν την κουλτούρα του μεζέ, της μοιρασιάς, της παρέας, γεμίζοντας τα ποτήρια με κρασιά μικρών παραγωγών (μόνο ελληνικές ποικιλίες), ούζα και τσίπουρα, ανάμεσα στα οποία και μια ωραία συλλογή παλαιωμένων.
TIP
Στήστε τη δική σας ποικιλία τυριών! Η βιτρίνα έχει πολύ υλικό: βουβαλίσια γραβιέρα από τους Λειψούς, ημίχλωρο λαδιού από τη Μήλο, γραβιέρα Ιθάκης με τζίντζερ ή με πιπέρι, πολλών λογιών φέτες...
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή, 2103254184
www.karamanlidika.gr
#Karamanlidika - Tα Καραμανλίδικα του Φάνη