Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Η ξεχωριστή Αρκαδία


ARKADIA - LOYSIOS εννέα news



 Η ξεχωριστή Αρκαδία

Με σπάνιες ομορφιές, ο νομός Αρκαδίας προσφέρεται και για καλοκαίρι και για χειμώνα. 
Οι αρκαδικές ακτές με τις καθαρές θάλασσες, το οροπέδιο στην περιοχή της Τρίπολης, πιο ψηλά το Μαίναλο, αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι στη διάθεση των επισκεπτών.


Αξιοθέατα στην Αρκαδία είναι τα θέρετρα της Βυτίνας, του Κοσμά, του Παλιού Άστρους, του Τυρού και του Λεωνιδείου, οι ιστορικές θέσεις της Δημητσάνας, του Άστρους και της γύρω Τριπολιτσάς, οι αρχαιότητες της Τεγέας, της Καρίταινας, της Μαντίνειας, του Ορχομενού και της Εύας Κυνουρίας, τα μοναστήρια στην περιοχή του Πάρνωνα, η ναυτική πολιτεία του Λεωνιδίου.
Μην παραλείψετε
·         Να επισκεφθείτε το σπήλαιο Κάψια, 1,5 χιλιόμετρο από χωριό Κάψα, ένα από τα δέκα πιο αξιόλογα της χώρας.
·         Να κάνετε ράφτινγκ στα νερά του ποταμού Λούσιου, που κυλά αέναος και θορυβώδης, και να απολαύσετε την άγρια φύση στη γύρω περιοχή περιδιαβαίνοντας το φαράγγι.
·         Να φτάσετε στον ορεινό όγκο του Μαίναλου και στην κορυφή του να απολαύσετε τις υπηρεσίες που προσφέρει εκεί το χιονοδρομικό κέντρο: χιονοδρομική πίστα, σύγχρονο χιονοδρομικό καταφύγιο, ξενώνα, εντευκτήριο και τρεις χιονοδρομικούς αναβατήρες.
·         Να κάνετε ένα τουρ στην παραλιακή Κυνουρία, μια περιοχή που συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού και τη γαλήνη της πεντακάθαρης  θάλασσας,  για την οποία υπερηφανεύεται και καμαρώνει η Αρκαδία.