Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ…. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ…. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ENNEA NEWS
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ…. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ENNEA NEWS



Το καλοκαίρι είναι η τέλεια αφορμή να ασχοληθούμε με το σώμα μας! Πρέπει να αναλάβεις δράση όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και ψυχικής υγείας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα οφέλη που αποκομίζουμε μέσα από την άσκηση είναι όχι απαραίτητα  ένα γυμνασμένο σώμα αλλά τονώνει την αυτοπεποίθηση μας  και την ενέργεια που νιώθουμε.Δείτε συμβουλές για να αισθάνεστε και να δείχνετε όμορφα.
Ενυδατωθείτε
Μια αιτία της σωματικής και πνευματικής κούρασης μπορεί να είναι η ανεπαρκής κατανάλωση νερού. Ειδικά το καλοκαίρι ο κίνδυνος της αφυδάτωσης αυξάνεται ακόμη περαιτέρω λόγω της εφίδρωσης. Καταναλώνετε οκτώ με δέκα ποτήρια νερό ημερησίως, ακόμη και αν δεν διψάτε.

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας

Θέλετε λαμπερή επιδερμίδα; Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό μια με δυο φορές την εβδομάδα και ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση για να βελτιώσετε τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σας. Η  χρήση τους γίνεται βράδυ ενώ το πρωί χρειάζεσαι απαραίτητα αντηλιακή κρέμα.

Ασκηθείτε, ακόμα και για λίγο!

Ακόμη και όταν νιώσετε ότι δεν έχετε δυνάμεις, η άσκηση έστω και για λίγα λεπτά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γυμναστική, ακόμη και όταν είναι ήπια, χαρίζει ευεξία και ενέργεια.

Προτίμησε το ψάρι

Τα θαλασσινά είναι χαμηλότερα σε θερμίδες και λιπαρά από άλλες πηγές πρωτεϊνών. Σε μελέτη διάρκειας 8 εβδομάδων, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι που έτρωγαν 3 με 5 μερίδες γαλέο την εβδομάδα έχασαν περισσότερο βάρος απ’ όσους περιφρονούσαν το ψάρι.

Μην κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας

Αντί να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τα μοντέλα, επικεντρωθείτε στο δικό σας σώμα.
Εάν έχετε μία ισορροπημένη διατροφή, ασκείστε τακτικά τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτοκριτική.
Ένα υγιές και χαρούμενο σώμα είναι ένα όμορφο σώμα!