Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ



Είναι γνωστό ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να ανοίξει ευκολότερα πόρτες στον επαγγελματικό χώρο.
Αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε πρόσφατη έρευνα που έκανε η βρετανική δικηγορική εταιρία  Slater and Gordon  με θέμα… το σεξισμό στην δουλειά.



Η  έρευνα, στην οποία  συμμετείχαν 2.000 άτομα, επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι άνδρες αφεντικά προτιμούν γυναίκες υπαλλήλους που φορούν ψηλά τακούνια και  είναι μακιγιαρισμένες.
Τα νούμερα άλλωστε είναι σαφή:  28%  των γυναικών έχουν δεχτεί υποδείξεις να αλλάξουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε να «ταιριάζει καλύτερα στη δουλειά», ενώ το 7%  των γυναικών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της έρευνας αποκάλυψαν πως τα αφεντικά τους τούς έχουν πει πως τους αρέσει όταν οι ίδιες φορούν ψηλά τακούνια στο γραφείο ή όταν συναναστρέφονται με πελάτες γιατί αυτό τις κάνει πιο ελκυστικές.
Επιπλέον, μία στις 10 γυναίκες δήλωσαν πως το αφεντικό τους τις συμβούλεψε να βάφονται πιο έντονα για  να «είναι πιο όμορφες». Την ίδια ώρα πάνω από 50% των ανδρών που απάντησαν στο ίδιο ερωτηματολόγιο δήλωσαν πως δεν έχουν δεχτεί ποτέ συστάσεις για την εμφάνισή τους και μόνο 3% δήλωσαν πως τους ζητήθηκε να αλλάξουν κάτι για να δείχνουν καλύτεροι.
Επιπλέον υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι όταν  πρόκειται να γίνουν προσλήψεις γυναικείου προσωπικού προτιμώνται οι πιο αδύνατες.
Να πούμε ότι μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά; Θα πούμε ψέματα!