Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΑΛΛΟΣ ο Εμίρης του Κατάρ με τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι, σύμφωνα με πληροφορίες με το γεγονός ότι τα επενδυτικά του σχέδια στην Ελλάδα έχουν μπει στον πάγο και κινδυνεύουν ακόμα και να ακυρωθούν.
Χαρακτηριστική είναι η επένδυση στη Ζάκυνθο, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ μέσω της ελληνικής εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ ΑΕ, η οποία κινδυνεύει να ματαιωθεί, καθώς η εκκλησία του νησιού αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των 14.000 στρεμμάτων που αγόρασε ο Εμίρης και θέλει εκεί να δημιουργήσει τουριστική μονάδα.
Πριν λίγες μέρες μάλιστα, ερώτηση για το ζήτημα αυτό είχε καταθέσει στη Βουλή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθήνας, Χ. Θεοχάρης, ζητώντας από το ΥΠΟΙΚ ενημέρωση για τον τρόπο που σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο, ώστε να μην απωλέσει η χώρα σημαντικές επενδύσεις.
Στον πάγο έχει μπει και η επένδυση στο νησί Οξυά στις εκβολές του Αχελώου και αυτό γιατί η περιοχή έχει κηρυχθεί Natura και επομένως δεν επιτρέπεται να κτιστούν πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, τη στιγμή που ο Εμίρης θέλει να χτίσει 22.000 τετραγωνικά μέτρα.
Είναι τέτοια η οργή του Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επισκέπτονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας για τις διακοπές του, που πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να διώξει από τη χώρα του εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και επομένως χιλιάδες Έλληνες που εργάζονται εκεί να μείνουν στον αέρα χωρίς δουλειά.
Όπως και να έχει, οι εξελίξεις αυτές έχουν προβληματίσει αρκετά την ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει λύσεις για να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια του Εμίρη.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος μετέβη στο Κατάρ για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αν και το επίσημο πρόγραμμά του που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρει ότι βρίσκεται στο Νέο Δελχί.
πηγή:thepaper.gr