Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Ο επιχειρηματίας από την Βενεζουελα Θ. Δουζόγλου αγοράζει το ακίνητο του ΟΤΕ στη Σταδίου

Στο παρά πέντε η πώληση από τον ΟΤΕ του διατηρητέου ακινήτου ιδιοκτησίας του επί της οδού Σταδίου 15- Άνθιμου Γαζή, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δίπλα στην παλαιά Βουλή
Ως νέος ιδιοκτήτης φέρεται ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θ. Δουζόγλου, ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλλει προσφορά που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Το όνομα του κυρίου έγινε γνωστό στη χώρα μας πριν από περίπου ένα χρόνο όταν άρχισε δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στα πάτρια. Πέρυσι αγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν και το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως υπάρχει μία αχλύ μυστηρίου πίσω από την οικογένεια Δουζόγλου και την ξαφνική δραστηριότητα της στη χώρα μας κι αυτό γιατί ψάχνοντας πληροφορίες πέφτεις πάνω σε ένα μόνιμο τείχος.
Η οικογένεια του Θεόδωρου Δουζόγλου έλκει καταγωγή από τη Ρουμανία. Πριν από 50 χρόνια τα μέλη της μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.
Όπως αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Κανέλλης για το Έθνος, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους ομογενείς που διαπρέπουν επιχειρηματικά σε μια χώρα η οποία κυριαρχείται από τον τσαβισμό και σε μια κλειστή αγορά η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επιχειρηματική δράση, ιδίως από ξένους. Ακόμα και στον Τύπο της Βενεζουέλας δεν υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για τους Δουζόγλου. Ένα από τα ρεπορτάζ όπου εντοπίζεται το όνομά τους, αφορά έναν γάμος το 2009 του Διογένη Δουζόγλου με την δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι που «πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια» στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Φλόριντα της Βενεζουέλας παρουσία και του Θεόδωρου Δουζόγλου.
Επίσης, ο Τύπος της χώρας είχε και αφιερώματα στον πατριάρχη της οικογένειας Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη, όταν πέθανε το 2005. Τέλος, η Νταϊάνα Κριστίνα Δουζόγλου, αδελφή του νεότερου Διογένη, που σπούδασε και έζησε ένα διάστημα στη Βοστόνη, έχει το δικό της μπλογκ -πολιτικού περιεχομένου- το οποίο και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, συχνά με «πύρινα» άρθρα. Ωστόσο, η μυστηριώδης αυτή οικογένεια των επιχειρηματιών, η οποία σημειωτέον δεν έχει κάνει ποτέ ενεργή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, φαίνεται ότι τα κατάφερε και τώρα εμφανίζεται έτοιμη να επεκταθεί.
Πάντως, πριν από μια 15ετία, το 2001, είχε προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαλακοπούλου, ξεκίνησε η ανέγερση ενός αγάλματος. Ήταν η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816) ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι χορηγοί ήταν Έλληνες, και μάλιστα οι αδερφοί Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Οι παντελώς άγνωστοι στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα γνωστοί επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα, αδελφοί Δουζόγλου δραστηριοποιούνται στη Νότια Αμερική με εταιρείες στον χώρο του εμπορίου, ενώ έχουν κάνει ανοίγματα και στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η καταγωγή τους είναι από τη Ρουμανία καθώς εκεί γεννήθηκαν, αλλά η οικογένεια μετανάστευσε πριν από 50 και πλέον χρόνια στη Βενεζουέλα όπου και πρόκοψε.
Η οικογένεια του Θεόδωρου Δουζόγλου έλκει καταγωγή από τη Ρουμανία. Πριν από 50 χρόνια τα μέλη της μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.
Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών. Πριν από μια δεκαετία, ο «πατριάρχης» της οικογένειας μοίρασε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στα παιδιά του.
πηγή:thepaper.gr