Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

XEIΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

 
 
 
Αγριεύει» από σήμερα ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ηπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Αττική, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας έως την ερχόμενη Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία, με (κατά τόπους) έντονα φαινόμενα, βοριάδες στα πελάγη και τσουχτερό κρύο.
Για αύριο
Αύριο η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ. Βροχερό θα είναι το σκηνικό και στην Αθήνα, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα επιμείνουν και τη Δευτέρα, με τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά να ντύνονται στα λευκά και με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ την Τρίτη τα χιόνια θα «κατέβουν» σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Χειμωνιάτικες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Τετάρτη, ενώ από την επόμενη ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, δίνοντας τη θέση τους στον παγετό στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.