Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΒΕΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Β.Ε.Α.
22 Νοεμβρίου 2016, Τρίτη
Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
Το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν είναι σήμερα βιώσιμο. Δεν είναι βιώσιμο ειδικά για τη Μικρομεσαία Επιχείρηση, η οποία είναι η πλέον ευάλωτη στις εξωτερικές πιέσεις, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΕ & ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ με τίτλο «Μνημονιακή και εγχώρια ανάπτυξη - Κ...οινωνικός Διάλογος φορέων».

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 : ΜΠΑΡΑΖ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,7%
Την πρόβλεψη για αύξηση φόρων 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,3 δισ. προέρχεται από τους έμμεσους φόρους, περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως η εισηγητική έκθεση αναφέρεται τόσο σε υπεριδπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος έναντι του στόχου, το οποίο θα φθάσει στο 1,09% του ΑΕΠ, αλλά και σε υπέρβαση του στόχου για το 2017, με πρόβλεψη για 2% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 0,25% έναντι των στόχων του Μνημονίου. Μάλιστα επισημαίνεται πως λόγω της υπέρβασης του στόχου, θα εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα εφάπαξ διάθεσης μέρους της υπέρβασης σε δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασίας. Στο 2,7% τίθεται ο στόχος για την ανάπτυξη το επόμενο έτος.
Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2017

ΑΚΑΡΠΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία σε βασικά ζητήματα (εργασιακά, δημοσιονομικά και αγορά ενέργειας) ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, μεγαλύτερη σύγκλιση παρατηρήθηκε στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, αλλά και στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΣΕΒ: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ"
Διατήρηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ομαδικές απολύσεις με κοινωνικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικές πηγές και κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, είναι οι θέσεις του ΣΕΒ για τα εργασιακά, όπως τις ανέπτυξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, στη συνάντηση των προέδρων των εργοδοτικών οργανώσεων με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

ΠΤΩΣΗ 1,5% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Κατά 1,5% υποχώρησαν οι τιμές των διαμερισμάτων στο γ’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), έναντι πτώσης 4,3% στο α’ τρίμηνο και 2,6% στο β’ τρίμηνο του ίδιου έτους. Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών διαμορφώθηκε στο 2,2% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και στο 1% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών). Στην Αθήνα, οι τιμές συρρικνώθηκαν κατά 0,9%, στη Θεσσαλονίκη κατά 1,4%, στις άλλες μεγάλες πόλεις κατά 1,2% και στις λοιπές περιοχές της χώρας κατά 3%. Για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, παρουσιάστηκε μείωση κατά 1,5%.
Δείτε περισσότερα

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε