Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές τέλος ΓενάρηΗ κατάσταση εδώ και καιρό μυρίζει κάλπες. Ήδη μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, την περιοδεία του στη Θράκη, αλλά και αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, νιώθουμε πως ζούμε σε προεκλογική περίοδο.
Τα προβλήματα στην κυβέρνηση είναι πάρα πολλά, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας, με την αξιολόγηση να μην κλείνει και τους θεσμούς να ζητούν εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται και νέα μέτρα, όσο και στο προσφυγικό, που εξακολουθεί να αποτελεί μία «βόμβα» στα χέρια της κυβέρνησης.
Το Μαξίμου μάλιστα εξέλαβε τη στάση του βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη απέναντι στον Γιάννη Μουζάλα ως προανάκρουσμα δυσάρεστων αντιδράσεων που ίσως ακολουθήσουν και από άλλους βουλευτές των νησιών, οι οποίοι δέχονται αφόρητες πιέσεις, όποτε κατέβουν στις τοπικές τους κοινωνίες.
Όλα αυτά, μαζί με τα εθνικά θέματα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, αλλά και το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο με την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα δέχτηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, συνδράμουν σε μία μη ελεγχόμενη κατάσταση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βάση.
Ούτε το συνέδριο βοήθησε την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, ούτε όμως και ο ανασχηματισμός βοήθησε στο να κρατηθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να πάει γρήγορα σε εκλογές και αυτό μάλιστα να γίνει πριν προλάβουν να εφαρμοστούν τα μέτρα του νέου έτους. Μέτρα που θα πλήξουν κι άλλο την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
Έτσι πιθανότερες ημερομηνίες για την προσφυγή στις κάλπες είναι η 22 ή η 29 Ιανουαρίου, με την αντιπολίτευση να δηλώνει πως περιμένει τον αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να διαψεύδουν καθημερινά τα σενάρια αυτά.
πηγή:thepaper.gr