Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τα πράγματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρέψει μετά από τα δημοσιεύματα περί «προξενιού» με τον ΣΥΡΙΖΑ με προξενήτρες τον Χρήστο Σπίρτζη, άλλοτε Πασόκο και νυν... «παπατζή» και το «θείο βρέφος» Κώστα Λαλιώτη που έχει αποσυρθεί στο παρασκήνιο της κεντροαριστεράς.
Τα δημοσιεύματα για συνάντησή τους στη γνωστή ταβέρνα της Μίνας, όπου πηγαίνουν συχνά εκεί από το παρελθόν Πασόκοι και πρώην Πασόκοι που έγιναν τώρα Συριζαίοι.
Ο Λαλιώτης βγήκε να πει ότι έγινε η συνάντηση αλλά ήταν... εθιμοτυπική, η Γεννηματά εξοργίστηκε με τα σενάρια, όμως, φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Άλλωστε, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συμπλεύσει με την κυβέρνηση στη Βουλή και να ψηφίσει τα μέτρα του Παππά για την τηλεόραση, δείχνει ότι κάποιοι σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να έρθουν πιο κοντά οι δύο χώροι.
Ούτε τυχαίο είναι άλλωστε το γεγονός ότι Φώφη και Βενιζέλος ετοιμάζονται να χωρίσουν τα τσανάκια τους διότι ο δεύτερος κατηγορεί την πρώτη για την ψήφιση των νομοθετημάτων του τεράστιου Παππά χωρίς να ερωτηθεί και να ενημερωθεί.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι επίσης το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει την πλάκα τους με τις δημοσκοπήσεις όπου βλέπουν να καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτοί να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από το 4%-5%. Οι πληροφορίες λοιπόν κάνουν λόγο για «νερό στο κρασί» της Φώφης που ρίχνει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βεβαίως να τα χαλάει και με τη ΝΔ γιατί... ποτέ δεν ξέρεις. Το δίπορτο του ΠΑΣΟΚ ανάλογα με τις εξελίξεις έχει προκαλέσει αναστάτωση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εκείνο που στηλιτεύουν είναι αυτό το απροκάλυπτο παιχνίδι με τον Τσίπρα. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν δεκανίκι του Αλέξη και να χρησιμοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ ως στήριγμα στα δύσκολα. Άλλωστε, δε φαίνεται να τους βγαίνει ο Λεβέντης αφού και αυτός κατάλαβε ότι θα εξευτελιστεί αν γίνει το «σκυλάκι» του ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται ότι η κ. Γεννηματά έχει ξεχάσει τις προσβολές εντός κι εκτός Βουλής από την πλευρά του κ. Τσίπρα προς την ίδια και προς το ΠΑΣΟΚ. Και φαίνεται ότι ακόμη πιστεύει πως το κόμμα της είναι απαραίτητο για την ελληνική πολιτική σκηνή ενώ δεν είναι τίποτε παρά ένα τελειωμένο κόμμα που δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να βάλει λουκέτο.
Φαίνεται επίσης ότι εκτός από δεξαμενή ψηφοφόρων και στελεχών για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει και δεκανίκι του Τσίπρα και εντός Βουλής.
Θα έπρεπε να ντρέπονται αφού είναι αδιανόητο να στηρίζεις κάποιον που καταστρέφει τη χώρα και μάλιστα αυτόν που σε «άλωσε» τόσα χρόνια και σ' έκανε μικρό κόμμα.
Καλύτερα να το διαλύσουν το μαγαζί στο ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσουμε κι εμείς να ησυχάσει και το πολιτικό σύστημα. Εκτός κι αν κάποιοι βλέπουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα με το να κάνουν... μασάζ στον Τσίπρα.