Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΜEGA EΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ξανά από την αρχή το Mega. Το Σχέδιο Β΄, για την είσοδο νέων επενδυτών, εμπνεύσεως Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, ενεργοποιείται εκ νέου μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Από τη στιγμή που ο διαγωνισμός αναμένεται και τυπικά να κριθεί άκυρος, επανέρχεται η ελπίδα των εργαζομένων για την πλήρη επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.
Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή έχει ως εξής: Οι τράπεζες έχουν δεσμεύσει από τα έσοδα ένα ποσό της τάξεως των 27-30 εκατ. ευρώ έναντι του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές σε Δημόσιο και Ταμεία που είναι ρυθμισμένες ανέρχονται σε 18 εκατ. ευρώ και πρέπει να πληρωθούν. Επίσης, η εταιρεία χρωστάει στους εργαζομένους συνολικά 6 μήνες, ενώ μεγάλες είναι επίσης οι οφειλές σε προμηθευτές. Να σημειωθεί ότι τα 2,5 εκατ. ευρώ που αποδεσμεύτηκαν από τις τράπεζες δεν έχουν φτάσει ακόμη στις τσέπες των εργαζομένων, καθώς θα πρέπει να διεκδικηθούν από τις διαφημιστικές. Οι τράπεζες είχαν, ως φαίνεται, δεσμεύσει τα τιμολόγια…
Αυτό που σχεδιάζεται είναι μια νέα διαπραγμάτευση των τραπεζών με τους εκπροσώπους των μετόχων, όπου θα τεθεί το ζήτημα της εκκαθάρισης των οφειλών, η συμφωνία για μια νέα αύξηση κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και η κατάθεση νέου σχεδίου εξυγίανσης. Με αυτές τις προϋποθέσεις, εκτιμάται ότι η εταιρεία μπορεί να αποκτήσει νέους μετόχους και να πειστούν οι τράπεζες να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς, αλλιώς θα πάνε σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Πάντως, υπάρχει κινητικότητα και επικοινωνία μεταξύ των μετόχων και των ανθρώπων που φιλοδοξούν να έχουν ρόλο στην επόμενη μέρα. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι από τα πρόσωπα που όλο αυτό το διάστημα έχουν παίξει σοβαρό ρόλο για να διατηρηθεί στη ζωή το κανάλι. Ενδιαφέρον έχουν δείξει για την ταινιοθήκη του Mega, ως υπερθεματιστές, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ «παράγοντας Χ» είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή για τις εταιρείες του, που είναι σε δύσκολη κατάσταση.