Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση νέων γεωργών», που αφορά σχεδόν το σύνολο της ΠΚΜ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 20120), από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή σε νέους κατ’ αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης για την είσοδο και παραμονή τους στο γεωργικό τομέα και για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων με σκοπό την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι
  1. Φυσικά πρόσωπα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν έχουν υπερβεί το 41ο και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  2. Νομικά πρόσωπα, που έχουν ως αρχηγό – νόμιμο εκπρόσωπο νέο γεωργό που πληροί, μεταξύ άλλων, τις πιο πάνω προϋποθέσεις και μετέχει στο κεφάλαιο σε ποσοστό τουλάχιστον 51%. Η έδρα πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του αρχηγού, ενώ η κύρια δραστηριότητα να είναι η γεωργική παραγωγή.
Η περίοδος υποβολής ορίζεται από 31/10/2016 ως 30/11/2016.
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο της εδαφικής επικράτειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδική εξαίρεση στη Δημοτική Κοινότητα 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Για πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τους υποψήφιους δικαιούχους και για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.
πηγη: seleo.gr